Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Contender Kroatië 2022

Vijf Belgen kwamen in actie op de WTT Contender in Zagreb (Kroatië). Margo Degraef was de enige vrouw van het gezelschap. Robin Devos, Laurens Devos, Martin Allegro en Florent Lambiet verdedigden onze eer bij de mannen.

Onze VTTL-spelers reisden vorige week af naar Kroatië. Laurens Devos kwam maandag al in actie. De paralympische kampioen kreeg met Peng Wang-Wei (Chinees Taipei) meteen een zware klant voorgeschoteld. Het werd jammer genoeg een nipte 1-3-nederlaag voor Laurens. Zijn broer Robin moest maandag ook al aan de bak. Ook hij kreeg een tegenstander uit Azië op zijn bord: Pau Yik Man (Hong-Kong). Robin was goed voorbereid en haalde een redelijk vlotte 3-0-overwinning binnen. Op naar de volgende horde in de kwalificaties: Lam Siu Hang (Hong-Kong). Ook die was niet bestand tegen de VTTL-speler. De eerste twee sets waren wel voor Hang. Robin vocht terug en kon na vijf sets toch zegevieren. De Kroaat Frane Kojic wachtte in de derde kwalificatieronde. Jammer genoeg was Kojic een maatje te sterk en eindigde in die fase het toernooi van de oudste Devos.
Florent Lambiet en Martin Allegro kwamen eveneens in actie in de tweede kwalificatieronde. Het toernooi van Lambiet zat erop na een 1-3-nederlaag tegen de Chinees Peng. Allegro bleef wel in het toernooi, de Pool Marek Badowski legde hem wel het vuur aan de schenen. Na een spannende vijfsetter kon de Waal toch de poort naar de volgende ronde openbeuken. Tegenstander in volgende ronde: Chan Baldwin Ho Wah (Hong-Kong). Allegro ging op zijn elan door en kon ook deze moeilijke klip omzeilen: 3-1. De Chinees Wang Chen Ce was wel veel te sterk in de laatste kwalificatieronde. Met een gelukje, als lucky loser, slaagde Allegro er toch nog in om de hoofdtabel te bereiken in het enkelspel, de round of 32. Alamiyan Noshad (Iran) leek geen onhaalbare kaart voor de Belgische nummer één. Maar het goede spel dat Allegro toonde tijdens de kwalificaties kwam er in de wedstrijd tegen Alamiyan toch te weinig uit. De 1-3-nederlaag was een logisch resultaat. 

Nederlaag voor Degraef
Margo Degraef kreeg met de Française Marie Migot een generatiegenote tegenover zich. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, maar Migot toonde zich toch net dat tikkeltje sterker en kon de wedstrijd in drie sets beëindigen.

Speler(s): 
Robin Devos
Margo Degraef
Laurens Devos
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
maandag, 13 juni, 2022 tot zondag, 19 juni, 2022
Plaats: 
Zagreb
Opvolging: