Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Feeder Antalya 2023

Deze week gaat de WTT Feeder in Antalya (27 maart-1 april) door. Er komen vijf Belgen in actie (Martin Allegro, Florent Lambiet, Adrien Rassenfosse, Margo Degraef en Nathalie Marchetti). Op deze pagina houden we u op de hoogte van het belangrijkste nieuws.

Enkelspel: Rassenfosse sneuvelt pas in finale

Margo Degraef had in de Round of 64 met Solomiya Brateyko (Oekraïne) een pittige tegenstandster geloot. Degraef kon de eerste set winnen, maar moest daarna de wet van de sterkste ondergaan. Uiteindelijk werd het een 1-3-nederlaag voor de Antwerpse. Een kleine ontgoocheling, maar blijven knokken voor die punten Margo. Volgende keer beter. Nathalie Marchetti ging er ook meteen uit. Ho Tin Tin uit Engeland toonde zich een maatje te groot. Ook het enkelavontuur van Florent Lambiet heeft maar één ronde geduurd. Oostenrijks kampioen Andreas Levenko was hem te slim af: 1-3. Martin Allegro nam vlot de eerste horde, maar verloor dan zeer nipt van de Italiaan Jordy Piccolin.
Adrien Rassenfosse gaat door op zijn Belgisch elan. Na enkele spannende partijen bereikte hij de kwartfinale. Isaak Quek uit Singapore, ook een man in bloedvorm, was daarin de tegenstander. Beide spelers waren aan mekaar gewaagd, het werd zoals verwacht een belle. Daarin was Adrien net iets koelbloediger en triomfeerde met 11-9. Knappe prestatie van onze kersverse Belgische kampioen. Vrijdag wachtte een duel met Lilian Bardet in de halve finale. Ook in die wedstrijd kwam het tot een vijfsetter. Opnieuw was Rassenfosse de triomfator. Oostenrijks kampioen Andreas Levenko was de tegenstander in de finale. Beide spelers waren aan mekaar gewaagd, maar Levenko nam meer risico's en dat pakte goed uit voor hem. Na vier sets moest Adrien toch het onderspit delven. Opnieuw zilver, maar achteraf zal Adrien toch heel tevreden zijn over z'n tornooi. 

Dubbelspel: Rassenfosse-Bouloussa behalen zilver

Nathalie Marchetti en Margo Degraef kwamen op woensdag in actie in het dubbelspel. In de 1/8ste finale was het Japanse duo Harimoto-Ando de tegenstander. Meteen een zware dobber, onze landegenotes hadden het moeilijk en verloren kansloos in drie sets. Het dubbeltornooi zit er dus al vroeg op voor Margo Degraef.
Florent Lambiet en Martin Allegro haalden vlot de kwartfinale. Daarin verloor het duo met 3-1 van Isaac Quek en Koen En Yew Pang uit Singapore. Adrien Rassenfosse vormt in Turkije een duo met Mehdi Bouloussa. Ze doen het uitstekend en speelden op vrijdag de halve finale. Na een nieuwe glansprestatie bereikten Adrien en Mehdi de finale. Daarin was het Singaporese duo Quek-Pang een maatje te groot. Met zilver mag Adrien toch tevreden terugblikken op dit dubbeltornooi. 

Speler(s): 
Margo Degraef
Datum: 
maandag, 27 maart, 2023 tot zaterdag, 1 april, 2023
Plaats: 
Antalya

 


LOGO SPORT VLAANDEREN