Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Feeder Düsseldorf 2022

Een snelle uitschakeling voor alle Belgen op de WTT Feeder Düsseldorf. De start van het nieuwe jaar zorgt voor een reality check. Vooraf was er geen sprake van prestatiedruk, achteraf kennen we een aantal nieuwe elementen om in de toekomst beter voor de dag te komen. Terug naar de trainingszaal. 

"Ik wil zo goed mogelijk spelen en kijken waar ik sta na een kleine pauze in december. De focus ligt vooral op de tornooien in februari en maart, misschien ook het WK teams (april). Momenteel dus geen druk, maar ik ga wel naar Düsseldorf om zo goed mogelijk te spelen.", vertelde Cedric Nuytinck voor de start van het tornooi. Helaas werd hij al in zijn eerste wedstrijd uitgeschakeld door de Koreaan Kim Taehyun (WR 926) met 0-4. "Het was een lastige wedstrijd", erkent Cedric Nuytinck. "Ik had moeite om in het tornooi te komen. Door meerdere positieve Corona gevallen konden we niet in de competitiezaal spelen. Ik begon niet slecht aan de wedstrijd en heb 9-6 voorgestaan in de eerste set. Ik kreeg de ballen om het af te maken, maar uiteindelijk mislukte het. De tweede set ging ik ook goed van start met een 6-1 tussenstand, maar (om de één of andere reden) begon ik onnodig fouten te maken. Ik keer huiswaarts met een zuur gevoel na een eerste test, maar het was goed om het 'tornooigevoel' terug te voelen. Nu ga ik opnieuw stevig trainen om die kleine fouten eruit te halen. Het grote werk start vanaf maart.", kijkt Cedric Nuytinck vooruit. 

Dag 1 - 17 januari

Enkel:
Cedric Nuytinck is vrijgesteld in de kwalificatieronde en moet ook niet in actie komen in ronde 1. Voor Cedric start het tornooi vanaf ronde 2.
Florent Lambiet en Martin Allegro zijn vrijgesteld voor de kwalificatieronde, maar komen morgen wel in actie in ronde 1. 
Louis Laffineur kwam wel in actie in de eerste kwalificatieronde, maar verloor zijn eerste wedstrijd om 0-3 tegen de Hongaar Andras (WR 572). 
Adrien Rassenfosse was de eerste kwalificatieronde vrijgesteld. In de tweede kwalificatieronde kon hij met 3-0 winnen tegen de Zweed Thimon (geen WR). Adrien moest nog 1x winnen om zich te plaatsen voor de hoofdtabel. Hij stuitte echter op de Oostenrijker Serdaroglu  (WR 253) en was ook zo uitgeschakeld.
In het dubbelspel slaagden Louis Laffineur en Adrien Rassenfosse er via de kwalificaties wel in om door te stoten naar de hoofdtabel. 

Dag 2 - 18 januari

Enkel:
Cedric Nuytinck moest aanvatten vanaf ronde 2. Hij nam het daarin op tegen Kim Taehyun (WR 926). De Koreaan nam van bij de start het initiatief en gaf het ook niet meer uit handen. Een 4-0 nederlaag was dan ook het gevolg.
Florent Lambiet moest het in ronde 1 opnemen tegen de Oostenrijker Serdaroglu (WR 253). Na 7 spannende sets moest Florent zich gewonnen geven.
Martin Allegro kwam in ronde 1 uit tegen de Duitser Ort (WR 148). Ook hier ging de wedstrijd op en neer. Maar opnieuw moest de Belg zich gewonnen geven. Een 2-4 nederlaag stond op het bord.

Dubbel:
Martin Allegro en Florent Lambiet namen het in de 8ste finales op tegen het Franse duo De Nodrest - Robinot. De Belgen namen een 2-1 voorsprong, maar het Franse duo draaide de situatie nog volledig om. Een 2-3 nederlaag en de uitschakeling was een feit.
Ook Adrien Rassenfosse en Louis Laffineur waren actief in de 8ste finales en kwamen uit tegen het Duitse duo Ort - Hippler. Het tweede reekshoofd bleek duidelijk te sterk en boekte een vlotte 3-0 zege. Daarmee zijn dan ook alle Belgen in het dubbelspel uitgeschakeld.

 

Speler(s): 
Cedric Nuytinck
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
maandag, 17 januari, 2022 tot donderdag, 20 januari, 2022
Plaats: 
Düsseldorf