Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Feeder Düsseldorf 2023 (1)

Deze week vindt de WTT Feeder plaats in Düsseldorf (14-17 februari). Zes Belgen komen in actie. De belangrijkste resultaten kan u op deze pagina terugvinden.

Enkelspel: Finale voor Florent Lambiet

Florent Lambiet (WR 284) verkeert in supervorm. Hij doorspartelde de kwalificaties en zorgde daarna voor de ene stunt na de andere op de hoofdtabel. In de halve finale trof de Waal de ervaren Duitser Ricardo Walther (WR 68). Weinigen hadden een overwinning verwacht, maar Florent is een knokker. Na vier spannende sets kon Florent zich toch kwalificeren voor de finale. Wat een exploot. Tegen Cédric Meissner kwam Lambiet net tekort om de titel te behalen, desondanks een schitterende prestatie. Gefeliciteerd Florent!
Margo Degraef moest dinsdag al vroeg aan de bak in de kwalificaties. Na haar Vlaamse titel kon ze toch met enig vertrouwen de partij tegen Zdena Blaskova (Tsjechië) aanvatten. Het werd een zeer spannende wedstrijd met wisselende kansen. Uiteindelijk was het toch onze landgenote die in de belle het laken naar zich toe kon trekken. Een mooie opsteker voor Degraef. De volgende horde was Arantxa Cossio Aceves uit Mexico. Opnieuw speelde Margo een sterke partij, maar deze keer kwam ze op het einde net dat tikkeltje tekort.
Tom Closset was vrij in de eerste kwalificatieronde. In ronde twee verloor hij kansloos van Li Hon Ming (Hong Kong). Het tornooi eindigde dus al in een vroeg stadium voor de jonge Closset.
Laurens Devos was met ambities afgezakt naar Duitsland, maar na één ronde mocht hij al inpakken. De Chileen Gustavo Gomez was de boosdoener. Martin Allegro en Adrien Rassenfosse werden beide uitgeschakeld in de 1/16de finale.

Dubbelspel: Snelle nederlaag voor Closset-Devos

Laurens Devos vormde een duo met Tom Closset. Ze traden aan in de kwalificaties. Ivor Ban en Csaba Andras bleken meteen een maatje te groot. Jammer voor het jonge VTTL-duo, op naar een nieuwe uitdaging. Martin Allegro en Adrien Rassenfosse raakten tot in de kwartfinale, maar moesten dan hun meerdere erkennen in de Moldaviërs Andrei Putuntica en Vladislav Ursu. Florent Lambiet verloor met zijn dubbelmaat Vincent Picard (Frankrijk) in de 1/8ste finale. 

Speler(s): 
Margo Degraef
Tom Closset
Laurens Devos
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
dinsdag, 14 februari, 2023 tot vrijdag, 17 februari, 2023
Plaats: 
Düsseldorf

 


LOGO SPORT VLAANDEREN