Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Singapore Smash 2023

Deze week start de WTT Smash in Singapore (7-19 maart). Vier Belgen nemen deel aan dit prestigieuze tornooi: Florent Lambiet, Cédric Nuytinck, Martin Allegro en Adrien Rassenfosse. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste resultaten.

Dubbelspel: Nuytinck-Dyjas stranden in kwartfinale

Cédric Nuytinck vormde opnieuw een duo met de Pool Jakub Dyjas. Zondag om 6u15 Belgische tijd speelden ze hun eerste wedstrijd (Roud of 32). De tegenstanders waren Alvaro Robles en Ovidiu Ionescu. Het Pools-Belgische duo zat meteen goed in de wedstrijd. Met een vlotte 3-1-zege schaarden ze zich bij de laatste 16. De Engelsen Pitchford en Drinkhall waren de niet te onderschatten tegenstander in de 1/8ste finale. Al snel kwam Nuytinck-Dyjas 2-0 achter in sets. Het sprookje leek voorbij, maar met de rug tegen de muur produceerden ze hun beste tafeltennis. De drie volgende sets gingen vlot naar de Pools-Belgische combinatie. Een mooie prestatie, jammer genoeg was de kwartfinale ook het eindstation. Na een thriller verloren Nuytinck en Dyjas met 12-10 in de belle van Chuang-Chih Yuan en Lin Yun-Ju. Ook dat gemist matchpunt bij 10-9 zal pijn doen voor ons duo, maar desondanks mogen ze terugblikken op een schitterend tornooi. 
Martin Allegro en Florent Lambiet vormden opnieuw een tandem in Singapore. Ze verloren jammer genoeg met 3-1 in de openingsronde van Wong Chung Ting en Ho Kwan Kit en werden dus al snel uitgeschakeld. 

Enkelspel: Allegro haalt hoofdtabel

Martin Allegro trok z'n goede vorm van de laatste weken door. Hij plaatste zich na een 3-0-zege tegen Victor Ishiy voor de hoofdtabel. Zaterdag wachtte Joao Geraldo (Portugal) om 6u50 Belgische tijd. Jammer genoeg raakte onze landgenoot nooit in de wedstrijd. De Portugees kon zich met een 3-0-zege plaatsen voor de volgende ronde.
Cédric Nuytinck moest aantreden in de kwalificaties. Hij trof vandaag (dinsdag) Chen Chien-An (Chinees Taipei) om 12u30. De eerste set was veelbelovend: 11-7. Maar daarna moest Cédric het initiatief aan Chen laten. Twee sets gingen verloren voor de Belgische kampioen. In set vier kon hij z'n niveau opkrikken en heel nipt zegevieren: 12-10. Met vertrouwen naar de belle? Jazeker! Nuytinck bouwde meteen een voorspong uit en gaf deze niet meer uit handen. Na de wedstrijd werd Nuytinck nog geïnterviewd door de WTT. Hij liet dit optekenen: "Ik denk dat ik veel goede spelers kan verslaan en hoop om snel weer hoger te klimmen op de wereldranglijst."
Tegen Noshad Alamiyan kon Nuytinck zijn beste niveau niet halen in de tweede kwalificatieronde. De eerste set ging nipt verloren, maar nadat Nuytinck 1-1 in sets had gemaakt ging het bergaf. De foutenlast was te groot en Nuytinck moest in vier sets zijn meerderde erkennen in de Iraniër. 
Adrien Rassenfosse verloor in de eerste kwalificatieronde met 3-2 van de Fransman Can Akkuzu.

Speler(s): 
Cedric Nuytinck
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
dinsdag, 7 maart, 2023 tot zondag, 19 maart, 2023
Plaats: 
Singapore

 


LOGO SPORT VLAANDEREN