Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Star Contender Boedapest 2022

Cédric Nuytinck (WR 88) is deze week actief op het WTT Star Contender toernooi van Boedapest (11-17 juli). We houden u op deze pagina op de hoogte van zijn resultaten.

Enkelspel

De Hongaar Csaba Andras was de eerste tegenstander van Nuytinck in de eerste kwalificatieronde van het enkelspel. Het werd een vlotte 3-1-zege voor de Oost-Vlaming. De volgende horde was Frans kampioen Alexis Lebrun. Een taaie klant, die op 18-jarige leeftijd een van de rijzende sterren is van het Europese tafeltennis. Nuytinck begon sterk aan de wedstrijd, maar moest de eerste set nipt aan Lebrun laten. De tweede set was wel voor Nuytinck: 11-6. Lebrun leek de volgende set te gaan winnen, maar Nuytinck kwam op het einde toch terug en pakte uit: 13-11. Het bleef dus spannend en na vlotte setwinst van Lebrun gingen we naar een belle. Beide spelers bleven tafeltennis van hoog niveau serveren. Het bleef lang gelijk tot Lebrun bij 8-8 twee punten kon maken op de eigen opslag. Even later kon de Fransman dat matchpunt benutten. Geen volgende ronde dus voor Nuytinck, die toch mag terugblikken op een sterke wedstrijd. Op naar het dubbelspel met Jakub Dyjas!

Dubbelspel

Op dit toernooi vormt Cédric Nuytinck een duo met de Pool Jakub Dyjas. Ze namen het dinsdag (14u35) op tegen de Zweden Anton Kallberg en Truls Moregard. Het werd opnieuw een nagelbijter. In de eerste set waren de Zweden oppermachtig: 11-2. Maar Nuytinck en Dyjas konden zich herpakken in set twee. Er volgden enkele mooie rally's en uiteindelijk kon nipt die setwinst geboekt worden. Kallberg en Moregard waren niet onder de indruk en liepen vlot uit naar een 2-1-voorsprong in sets. Het alarm ging toch al af. Dat klonk nog luider toen de Zweden in de vierde set een matchpunt afdwongen. Gelukkig konden Nuytinck en Dyjas dat wegwerken én zelfs de set nog winnen met 13-11. Knap staaltje van mentale weerbaarheid. Dan toch nog winst in de belle? Er werd snel een voorsprong gepakt door de vicekampioenen van Europa. Die stonden ze niet meer af: 11-8!
Morgen treden Nuytinck en Dyjas aan op de hoofdtabel, waar nog zestien duo's zullen strijden om de titel in Boedapest.

Stunt tegen nummer één
Nuytinck en Dyjas hadden het niet getroffen bij de loting voor de 1/8ste finales. Het Belgisch-Poolse duo kwam uit tegen de nummer één van de wereld, de Japanners Yukiya Ueda en Shunsuke Togami. Maar moeilijk gaat ook. De wedstrijd begon goed, nipt werd de eerste set binnengehaald. Maar de Japanners namen dan over en kwamen 2-1 voor in sets. Een uitschakeling leek niet veraf. Opnieuw kwam de mentale kracht van ons duo weer bovendrijven. Met prachtige rally's werd een belle afgedwongen. In 'money time' zijn Dyjas en Nuytinck altijd op hun best. Het was nu weer tijd om te oogsten. Een snelle voorsprong zorgde voor ongerustheid binnen de Japanse gelederen. Nuytinck en Dyjas konden de voorsprong uitbouwen en schitterende overwinning boeken. Op naar de kwartfinale! Of nog meer?
Nuytinck was uitermate tevreden over deze prestatie en schreef op zijn Facebookpagina: 'Teamwork makes the dream work'. Morgen wacht een nieuwe uitdaging!

Chinezen oppermachtig
Die uitdaging was een hoge berg om te beklimmen. Lin Gaoyuan en Liang Jingkun waren vrijdag namelijk de tegenstanders in de kwartfinale. Deze Chinese wereldtoppers lieten weinig kansen voor Nuytinck en Dyjas. In de eerste set lagen er mogelijkheden, maar er werd nipt met 10-12 verloren. Daarna raasde de Chinese trein voort en na twee korte sets kwam het sprookje van Nuytinck en Dyjas ten einde. Deze prestaties doen wel het beste verhopen voor de volgende toernooien deze zomer.