Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Star Contender Qatar 2021

Cedric Nuytinck was naar Qatar afgereisd om een goed niveau te behalen na maanden van training. Het tekort aan wedstrijdritme kwam hem duur te staan in het enkelspel. Cedric kwam niet in zijn spel en kon geen oplossingen vinden tegen de Koreaan Cho (die al 3 à 4 matchen gespeeld had). Een best of 5 is dan snel gespeeld, maar Cedric kijkt al volop uit naar het volgende tornooi, het EK. Daar wil hij zich nog beter op voorbereiden.
Het dubbelspel met Bojan Tokic ging verrassend goed. Ze behaalden een erg knap resultaat, maar konden spijtig genoeg geen finaleplek afdwingen tegen het Engelse dubbelduo Drinkhall-Pitchford.

20 september 2021

Heren dubbel kwalificatieronde 1:
Cedric Nuytinck
en Bojan Tokic staan voor de eerste keer samen op een internationaal tornooi. De eerste ronde wonnen ze met 3-1 tegen het Iraans duo Hodaei-Ahmadian. De eerste set werd met 11-6 gewonnen, de tweede met 7-11 verloren. Set drie en vier waren voor Nuytinck-Tokic met een 11-7 en 11-9 overwinning. Goede start voor het nieuwe duo.

21 september 2021

Heren dubbel kwalificatieronde 2:
en Bojan Tokic komen uit tegen het Franse dubbelduo Akkuzu-Cassin. Het duo Nuytinck-Tokic bleek veel sterker en won makkelijk met 3-0. Setstanden 11-4, 11-8 en 11-3 spreken voor zich. Ze plaatsen zich voor de 8ste finales.

22 september 2021

Heren dubbel 8ste finale:
en Bojan Tokic lootte het Koreaanse duo Lim-Lee. De eerste set was voor de Koreanen met 7-11. Daarna sloeg de motor van Nuytinck-Tokic aan. De tweede set werd met 11-8 binnengehaald. Het duo ging op hetzelfde elan verder, 11-6 en 11-7 betekende een 3-1 overwinning en de kwalificatie voor de kwartfinales.

Heren enkel knock-out fase 1:
 neemt het op tegen de Koreaan Cho (WR 80). De Koreaan ging verschroeiend van start en dwong Cedric naar een 4-11 en 3-11 setverlies. De derde set kwam Cedric beter in zijn spel, maar het kon niet baten. De laatste set werd verloren met 7-11. Een 0-3 nederlaag en het einde van het enkelspel.

24 september 2021

Heren dubbel kwartfinale:
Cedric Nuytinck en Bojan Tokic komen uit tegen het Japanse dubbelduo Yoshimura-Kizukuri. De eerste set ging verschroeiend van start met een duidelijke 11-4 setwinst voor Nuytinck-Tokic. Set 2 ging veel gelijker op. Uiteindelijk konden de Japanners de set binnenhalen met 11-13. De derde set werd mentaal belangrijk, maar het duo Nuytinck-Tokic bleef kalm en gefocust, 11-8. De vierde en laatste set werd een kopie van de eerste set met een 11-4 uitslag. 3-1 werd de eindstand en plaats in de halve finales.

Heren dubbel halve finale:
en Bojan Tokic komen tegen het Engelse duo Drinkhall-Pitchford uit. Het Engelse duo bleek elke set nipt te sterk. Een 0-3 was een zware uitslag voor de prestatie van het duo Nuytinck-Tokic. De sets werden met 7-11, 8-11 en opnieuw 7-11 verloren. Jammer, net geen finaleplek in hun eerste tornooi als dubbelduo.

Voorbeschouwing:
wilt vooral een goed niveau behalen in Qatar nadat hij maanden heeft getraind. Hij mist dus nog wedstrijdritme om echte resultaten te behalen. Tijdens de WTT Star Contender in Qatar zullen Cedric Nuytinck en Bojan Tokic voor de eerste keer samenwerken tijdens een tornooi.