Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Georgië 2023

Deze week (18-24 september) vindt de WTT Youth Contender plaats in Batumi (Georgië). Matt Closset en Tom Closset zullen de VTTL vertegenwoordigen. Op deze pagina kan u alle nodige info terugvinden.

Enkelspel

In het enkelspel namen de broers Closset een uitstekende start. Bij de U17 kon Tom vlot zijn groep winnen. Op de hoofdtabel ook geen problemen op vrijdag. Temurbek Nurmonov (Oezbekistan) was de tegenstander in de kwartfinale. Tom liet hem geen kansen en kon zich vlot plaatsen voor de halve finale. Daarin kreeg hij de Oekraïner Nazarii Solodkyi tegenover zich. Het werd een pittige match, Tom nam een 2-1-voorsprong in sets. De Oekraïner vocht terug en hij kon finaal de wedstrijd nog winnen. Jammer, Tom moest dus tevreden zijn met brons bij de U17. Bij de U19 ging Tom de groepsfase simpel voorbij. Na een bye was de Oekraïner Solodkyi opnieuw de tegenstander. Revanche deze keer? Nee, Solodkyi was na een vijfsetter weer de betere. 

Broer Matt was oppermachtig in de groepsfase bij de U13, na een foutloos parcours kon hij zich plaatsen voor de kwartfinale. Tunar Baghirov (Azerbeidzjan) was daarin geen partij. Maar er kwam geen finale voor Matt, hij reed zich vast tegen de Thai Thitaphat Preechayan. Opnieuw brons dus voor een Closset, geen slechte troostprijs. Bij de U15 had Matt zich ook ingeschreven. De groepsfase leverde geen al te grote problemen op. In de 1/8ste finale wachtte wel een sterke Turk, Berk Oztoprak. Matt weerde zich goed, maar kon een 0-3-nederlaag niet afwenden. 

Gemengd dubbelspel

Tom Closset en Laman Abdulhamidova (Azerbeidzjan) speelden een sterk tornooi bij de U19. Het duo sneuvelde pas in de finale en verloor daar met 3-0 van Kharki (Kazakstan) en Chakraborty (India). Eremetaal was dus meteen een feit op dit tornooi in Georgië.

Speler(s): 
Matt Closset
Tom Closset
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
maandag, 18 september, 2023 tot zondag, 24 september, 2023
Plaats: 
Batumi