Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Rosario 2023

Deze week (22-25 mei) vindt de WTT Youth Contender plaats in Rosario (Argentinië). Tom Closset is de enige Belgische deelnemer. Op deze pagina kan u alle nodige info terugvinden.

U17 jongens: Tom Closset haalt titel binnen

Tom Closset is het eerste reekshoofd bij de U17 in Argentinië. De groepsfase kon hij zonder moeite overleven.
In de 1/16de finale was de Argentijn Baltazar Gallardo geen partij: 3-0. Ook de Braziliaan Davi Koji Fuji werd vlot opzijgezet in de 1/8ste finale. Een Peruaan (Gonzalo Alejandro Vera Diaz) keek Closset in de ogen in de kwartfinale. Lang duurde de wedstrijd niet. Closset stoomde met een vlotte 3-0-zege door naar de halve finale. Daarin kreeg hij het veel zwaarder. Nicolas Callaba (Argentinië) kon zelfs twee sets afsnoepen, maar in de beslissende vijfde set stond er geen maat op Closset. Een nieuwe finale was een feit. Tom Closset is in bloedvorm afgereisd naar Zuid-Amerika. Iizuka uit Brazilië was de niet te onderschatten tegenstander in de finale. De Braziliaan speelde een sterke wedstrijd, maar het was toch weer Closset die kon zegevieren. De derde titel in Zuid-Amerika voor Closset. Tommeke, Tommeke wat doe je nu?

U19 jongens: Tom Closset sneuvelt in kwartfinale

In de groepsfase waren er geen problemen voor Closset. Het was uitkijken hoe ver hij deze keer kon geraken op de hoofdtabel. In de 1/16de finale volgde een vlotte zege tegen de Chileen Gonzalo Caico. Tegen de Braziliaan Nicolas Nishimura moest Tom één set prijsgeven, maar hij kon zich toch naar de kwartfinale knokken. Er kwam jammer genoeg geen nieuwe triomf, want de Peruaan Carlos Fernandez bleek net een tikkeltje te sterk in de kwartfinale. Toch mag Closset met drie titels positief terugkijken op zijn Zuid-Amerikaans avontuur.

Speler(s): 
Tom Closset
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
maandag, 22 mei, 2023 tot donderdag, 25 mei, 2023
Plaats: 
Rosario