Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Beker van Vlaanderen

Datum: 
maandag, 1 mei, 2023
Plaats: 
TTC Schulen, Manestraat 82 bus 3 te Schulen

Er werd op 1 mei weer gestreden voor de Beker van Vlaanderen. Sokah Hoboken en Hoeselt konden, net als vorig jaar, een nieuwe beker in hun prijzenkast zetten. Bedankt aan de club van Schulen voor de organisatie van deze bekereindronde.

Sokah Hoboken was de grote favoriet bij de mannen. De Antwerpenaars moest wel meteen knokken in de kwartfinale tegen Rooigem Gent. Het werd een felbevochten 5-3-zege voor Zhang en co. Thuisploeg TTC Schulen was de tegenstander in de halve finale. De B-spelers van Schulen toonden zich veerkrachtig, maar gingen nipt onderuit. De finale bracht niet de verwachte spanning. Hoeselt verloor kansloos met 5-1. Enkel Ruben Daenen (B2) kon een wedstrijd winnen. In de kleine finale kon TTC Schulen met 6-0 zegevieren tegen Meerdaal Leuven. Het is de zesde bekerwinst op rij voor Sokah Hoboken. Gefeliciteerd Zhang Dong Ying, Krzysztof Wloczko en Daria Mityukova!

Hoeselt opnieuw aan het feest
Vijf ploegen streden om de Beker van Vlaanderen bij de vrouwen. Titelverdediger Hoeselt won vlot met 6-0 tegen Deinze in de kwartfinale. Het sterke AFP Antwerpen was de tegenstander in de halve finale. De jonge garde van Hoeselt was niet onder de indruk en ging goed mee. Het was uiteindelijk Gitte Gregoor (C0) die de beslissende wedstrijd kon winnen (5-4). De finale was een Limburgs onderonsje tussen Schulen en Hoeselt. Hoeselt presteerde opnieuw sterk en haalde het met 5-3. Een nieuwe bekerwinst dus voor de Limburgse meisjes. Gitte Gregoor, Lauren Colla en Nore Colla mochten vieren!
AFP Antwerpen kon zich troosten met de derde plaats na een 5-3-zege tegen TTC Meulebeke in de kleine finale. 

Hieronder kan u in de bijlage alle uitslagen terugvinden. De foto's (fotograaf: Alfons Vanhoudt) zijn te bekijken in ons album van Flickr. 

Meer info: