Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

BK Dubbel

Het Belgisch Kampioenschap dubbel BCDE is afgelopen. Op zondag 20 februari werden de beste B, C, D en E dubbelteams van België verwacht in Louvain-La-Neuve. De deelnemers trotseerden weer en wind om aanwezig te zijn in sporthal Centre Sportif du Blocry. Uiteindelijk zagen we 15 Vlaamse duo's op het podium. 

We sluiten het Belgisch Kampioenschap dubbel BCDE af met 5 gouden, 4 zilveren en 6 bronzen medailles. Bij de Heren C-reeks kregen we een volledig Vlaams podium. In de speelzaal stonden focus, vastberadenheid en concentratie centraal bij spelers en trainers. Naast de speelzaal zagen we veel vrolijke gezichten. Daarom bedanken we de aanwezige spelers, trainers en scheidsrechters voor de getoonde attitude en kwaliteit. Ook de ouders en supporters in het cafetaria danken we voor hun positieve mentaliteit.

B-reeksen 

Dames: Camille Guillaume en Coralie Rech werden Belgisch Kampioen. Aurore Lamberty en Rachelle Hazee werden tweede. Duo’s Marneffe/Bossut en Baume/Tschirr vervolledigden het podium. 
Heren: De club uit Tiège werd goed vertegenwoordigd op het podium. Arthur Bilas en Kevin Leonard werden Belgisch Kampioen, Jonathan Junius en Jordane Lejeune werden tweede. Duo’s Lemaitre/Svren en Giltia/Stanescu werden derde. Dat laatste duo speelt niet voor de club uit Tiège. 
Mixed: David Henkens en Elodie Bossut werden Belgisch Kampioen. P-Yves Lemaitre en Anne-Catherine Godefroid eindigden tweede. Duo’s Marchal/Tschirr en Leonard/Christian werden beide derde. 

C-reeksen

Dames: Charlotte Van Hauwaert en Manoe Labaere van TTC Zandvoorde konden de concurrentie verrassen door Belgisch Kampioen te worden in de C-reeks. Knappe prestatie van de West-Vlamingen. Virginie Ghislain en Elea Colot werden tweede. Duo’s Gomez/Patiny en Fuhrmann/Loncke werden derde. 
Heren: Een volledig Vlaams podium met Axel De Jonckheere en Jeffry Vandromme van TTC De Woudpalet als Belgisch Kampioen. Birger Marteel en Fabian Werner van TTC Oostduinkerke werden vice-kampioen.
Duo Sven Van Oostveldt en Sandro Quaglia van TTC Gierle en duo Alex Stiévenart en Michael Gaveele van TTC Merelbeke verloren erg nipt in de halve finale en eindigen op de derde plaats. 
Mixed: Allan Cuignet en Elea Colot werden Belgisch Kampioen. Tycho Dejonghe en Jolien De Vriese van TTC Rooigem-Gent waren erg dicht bij de titel, maar moesten zich (na een 3de vijfsetter in het circuit) gewonnen geven. Mooie prestatie voor Tycho en Jolien. Jorne Simons en Leen Cardinaels van TTV Lipalet mochten plaatsnemen op het derde schavotje samen met het duo Staes/Gomez.

D-reeksen

Dames: De verschillen in de D-reeks dames waren erg klein. Yenthe Lembrechts en Lotte Leysens van TTC Zoersel en TTC Geelse werden Belgisch Kampioen. In een erg spannende finale waren ze nipt sterker dan Gitte Gregoor en Nore Colla van TTC Hoeselt. Duo’s Bousrez/Wautelet en Vanloo/Vanloo werden derde. 
Heren: Louis Denis en Laurent Tempels werden Belgisch Kampioen door Jules Smedts en Mathias Genoe van TTC Meerdaal te verslaan in de finale. Toch een goede prestatie vo
or het Leuvense duo. Duo’s Stano/Lardinois en Kurt Gregoor / Senne Kiekepoos van TTC Hoeselt en TTC Schulen werden derde.
Mixed: Milan Dekeyzer en Manoe Labaere kenden moeilijkheden in de eerste twee wedstrijden, maar daarna was het duo van TTC Zandvoorde weergaloos: Belgisch Kampioen. Theo Colot en Celia Bury werden tweede. Duo Lennert Pauwels en Lotte Leysens van TTC Geelse werden knap derde. Ze stonden naast het duo Cresp/Vandendriessche op het podium. 

Lotte Leysens en Manoe Labaere behaalden twee medailles tijdens dit Belgisch Kampioenschap.

E-reeks

Heren: Stephan Thiels en Koen Roggeman van TTC Hof ter Burst werden Belgisch Kampioen. Ze versloegen het duo Cyril Janssens en Liam Barbarin in de finale. Christian Pattinama en Koen Aernouts van TTC Poppel werden knap derde net zoals duo Teng/Barbarin. 


 

 

Bedankt fotograaf Claude Junius voor de foto's!  

 


LOGO SPORT VLAANDEREN