Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

BK jeugd 2020

Datum: 
zaterdag, 8 februari, 2020 tot zondag, 9 februari, 2020
Plaats: 
Centre Sportif de Blocry, Place des Sports 1, 1348 Ottignies-Louvain-la-Neuve

Op zaterdag waren de jongsten aan de beurt, preminiemen en miniemen. De toekomst van ons land dus.

De meeste ogen waren zoals gewoonlijk gericht op de enkels, maar ook in de dubbels werd er dapper gestreden voor een medaille.
Op ons fotoalbum kan u nagenieten van enkele actiefoto's en natuurlijk ook de podiums van zowel zaterdag als zondag.

's Morgens werd er gestart met de dubbels. Bij de preminiemen stonden 3 Vlaamse duo's aan de finaletafels. Zowel bij de jongens als de meisjes was het goud voor Vlaamse duo's. De nog jonge benjamin Cato haalde met Lotte een mooie zilveren medaille. Bij de miniemen jongens was het duo Per en Vitja de sterste, hoewel het even heel spannend was op 1-1 in sets en 17-15 in punten. Bij de meisjes miniemen waren helaas geen Vlamingen te bespeuren op het podium, wat niet abnormaal was.

Tegen de middag kwamen de enkels in actie. De verwachtingen waren hoog en werden veelal ingelost. Bij de preminiemen jongens werd gehoopt op goud, maar zowel respectievelijk Jamie als Thomas konden achtereenvolgens de sterke Maxime niet aan de kant schuiven. Weliswaar een mooie twee en derde plaats voor onze Vlaamse jongens. Bij de preminiemen meisjes was de finale tafel langs beide kanten bezet met een Vlaamse speler en het werd uiteindelijk Lessia die aan langste eind trok.
De miniemen jongens mondde ook uit in een Vlaamse finale tussen Per en Michiel, waarbij na een zware strijd Per kon zegevieren. Bij de miniemen meisjes werd het podium zoals verwacht gedomineerd door Waalse spelers en Oriane bovenaan.

In de namiddag werden de mixed doubles gespeeld. Bij de preminiemen konden Kathe en Ryan, die het podium in enkel niet haalden, deze keer wel zegevieren op het hoogste schavotje. Zo zie je dat een dubbel nog altijd wel iets anders is dan enkel. Verder mochten ook nog Louis-Victor en Lotte samen op het podium klimmen.
Bij de miniemen kon één vlaams duo zich tussen het Waalse geweld toch op het podium manoeuvreren. Zo ging Per aan de haal met een derde medaille en kon Inthe ook eens glunderen.

Ook op zondag goede resultaten voor onze +12 spelers. Julie Van Hauwaert (kadetten meisjes) en Tom Closset (kadetten jongens) sleepten de gouden medaille in de wacht. Olav Kosolosky kon niet winnen van zijn zwart beest Adrien Rassenfosse en moest genoegen nemen met zilver. Sara Devos liet zich in de halve finales bij de kadetten meisjes verrassen en eindigde dus derde, ook Awa Sow eindigde op de derde plaats bij de junioren meisjes. In het dubbelspel noteren we goud voor Julie Van Hauwaert en Sara Devos en zilver voor Olav Kosolosky aan de zijde van Jordi Moens.

Meer info: 
Bijlage(s):