Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Champions League

Saarbrücken heeft maandagavond na een epische finale tegen Borussia Düsseldorf de Champions League gewonnen. Darko Jorgic loodste na winst in de beslissende golden match tegen Kay Stumper de Duitse club naar de tafeltennishemel. Cédric Nuytinck (30) mocht als eerste Vlaming de CL-beker in de lucht steken. “Het was een ongelooflijke ervaring”, aldus Nuytinck.

De finale van de Champions League werd afgewerkt in twee wedstrijden (heen-en terug). Het was dit jaar een Duits duel tussen Saarbrücken en Düsseldorf. In de heenmatch was er weinig afscheiding. De winst ging met 2-3 naar Düsseldorf. Cédric Nuytinck verloor zijn enkelwedstrijd tegen Kay Stumper. Saarbrücken moest dus op verplaatsing stunten als ze de beker met de grote oren nog wouden veroveren. De sporthal in Düsseldorf zat afgelopen maandag helemaal vol voor dit toptreffen. Verschillende Belgische fans hadden ook de verplaatsing gemaakt. Een Vlaming (Cédric Nuytinck) in de CL-finale dat gebeurt niet vaak, eigenlijk is het een unicum. Jean-Michel Saive, Philippe Saive en Thierry Cabrera zijn de andere Belgen die een CL-finale hebben gespeeld.

Golden match
Eerste verrassing op maandag: geen Cédric Nuytinck op het wedstrijdblad. In overleg met de ploeg werd beslist om hem deze keer op de bank te laten. De Japanner Jin Takuya was zijn vervanger. Het verschil werd ook deze keer gemaakt door Darko Jorgic en Patrick Franziska. Ditmaal was het de Duitser die in grote vorm verkeerde. Hij kon twee wedstrijden winnen, tegen Anton Källberg en Qiu Dang. Nog één puntje moest er gemaakt worden voor die golden matchen (elke speler speelt dan één set en de eerste ploeg die twee sets wint, is de kampioen). Jorgic ging voluit zijn kans tegen Källberg, met krachtige topspinslagen bouwde hij een voorsprong uit. Het werd nog even warm in de vierde set, maar de Sloveen zorgde voor de 2-3 voor Saarbrücken. Golden matchen moesten dus de beslissing brengen in deze epische finale. Het ging opnieuw gelijk op en weer was het Darko Jorgic die de beslissing moest brengen. Deze keer was de jonge Duitser Kay Stumper de tegenstander. Het thuisvoordeel maakte weinig uit, Jorgic leek zijn zenuwen het best onder controle te hebben en kon een voorsprong uitbouwen. Stumper kwam nog even terug, maar bij 10-9 kon Jorgic de klus toch klaren. Wat een ontlading! De eerste CL-beker voor Saarbrücken was een feit. Cédric Nuytinck, die quasi de volledige CL-campagne basisspeler was, ging volop mee in het feestgedruis. 
“Het was een ongelooflijke ervaring”, verklaarde Nuytinck vanuit Duitsland. “Voor de club is dit een historisch moment. De grootste credits zijn natuurlijk voor Patrick en Darko. Zij hebben in deze finale het verschil gemaakt. Ik heb doorheen het hele tornooi kunnen meewerken aan dit mooie verhaal. Mede door een coronabesmetting van enkele weken terug en een rugblessure was ik minder in de finale en daardoor heb ik ook de terugwedstrijd laten schieten. We zijn een team en Jin Takuya stond klaar om mij te vervangen.”

Europese Spelen en WK
Nog veel gefeest na de wedstrijd? “We hebben niet echt veel gevierd na de finale. Met de ploeg zijn we nog op restaurant geweest, maar daarna zijn we gaan slapen. Iedereen was moe en er komen nog drukke weken aan. Wellicht volgen de grote festiviteiten later.”
Nuytinck gaat nu vooral hard trainen om klaar te zijn voor de volgende grote doelen. “Deze CL-winst geeft een grote boost om de volgende weken hard te trainen. Ik heb trainingsarbeid nodig om een beter spelniveau te halen. Na een tweetal weken training komen de volgende grote doelen eraan met het WK en de Europese Spelen. We hebben een sterk jong Belgisch team en we hopen de komende maanden nog enkele knalprestaties te leveren”, besluit een gemotiveerde Nuytinck, die op de nieuwe wereldranglijst de 86ste plaats bezet.

Meer info: 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN