Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Champions League 2021/2022

Deze week is het meest prestigieuze Europese clubtornooi in het tafeltennis gestart. De Champions League zal haar 22ste editie ingaan met Vlaamse nieuwkomer TTC Sokah Hoboken. De wedstrijden in de groepsfase van groep B worden gespeeld in het Oostenrijkse Wels van 15 september tot 17 september. 

TTC Sokah Hoboken is de eerste Vlaamse club die mag deelnemen aan de Champions League Heren. La Villette Charleroi was, tot deze editie, de enigste Belgische deelnemer aan het meest prestieuze clubtornooi van Europa. Dit was tijdens de gouden jaren van het Belgische tafeltennis op Europees vlak. La Villette Charleroi kon tussen 2001 en 2004 de Champions League 4x winnen. In totaal zijn ze 7x eindwinnaar van het tornooi. Borussia Düsseldorf is recordhouder met 12 Champions League eindoverwinningen. 

De Vlaamse vertegenwoordiger zal aanvatten in de Champions League met Thiago Monteiro, Benjamin Brossier en Michal Bankosz. Een vooruitblik met de ambities in de Champions League campagne kan je onderaan vinden. 
Indien TTC Sokah Hoboken de 1ste of 2de plaats in hun groep kan bereiken, dan plaatst het zich voor de 2de ronde van de Champions League (start: begin november). Bij een 3de of 4de plaats wordt er verder gespeeld in de Europe Cup (start: eind oktober).

15 september om 19u: Walter Wels

TTC Sokah Hoboken zal vanavond, 15 september, als eerste Vlaamse tafeltennisclub aanvatten in de Champions League. Het debuut zal plaatsvinden tegen thuisploeg Walter Wels om 19u. De wedstrijd zal hier live te zien zijn op de website van de ETTU. 
Resultaat: TTC Sokah Hoboken verliest de eerste wedstrijd in de groepsfase met 1-3. Thiago Monteiro kon de eerste wedstrijd nipt winnen met 3-2 tegen Nandor Ecseki. Benjamin Brossier verloor de tweede wedstrijd nipt met 2-3 tegen Andreas Levenko. Michal Bankosz verloor met 1-3 van Jiri Martinko, dezelfde uitslag als Thiago Monteiro tegen Andreas Levenko. TTC Sokah Hoboken begon dus sterk aan het Europese debuut, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven in de eerste wedstrijd. Het kwaliteitsverschil met thuisploeg Walter Wels bleek wel klein. 

16 september om 14u30: Neu Ulm

De tweede wedstrijd van TTC Sokah Hoboken zal plaatsvinden op 16 september om 14u30. De tweede tegenstander in het Europese avontuur is het Duitse Neu Ulm. De wedstrijd wordt hier live uitgezonden via de website van de ETTU.
Resultaat: TTC Sokah Hoboken verliest met 0-3 tegen Duitse machine. Thiago Monteiro was kansloos tegen Kay Stumper en verloor met 0-3. Ook Benjamin Brossier kon geen vuist maken tegen Vladimir Sidorenko (0-3) en ook Michal Bankosz verloor met 0-3 tegen Ioannis Sgouropoulos. 

17 september om 14u30: Kalo-Meh

De laatste groepswedstrijd staat ingepland op 17 september om 14u30 tegen het Hongaarse Kalo-Meh. Ook de laatste groepswedstrijd is hier live te zien op de website van de ETTU. 
Resultaat: TTC Sokah Hoboken verliest ook de laatste groepswedstrijd. Thiago Monteiro kon nipt winnen van Zsolt Peto met 3-2. Benjamin Brossier bracht de score op 2-0 nadat hij Lehel Demeter met 3-1 kon verslaan. Michal Bankosz verloor zijn wedstrijd nipt met 2-3 tegen Gabor Gerold. Benjamin Brossier kon zijn spel niet doorzetten en verloor met 1-3 tegen Zsolt Peto. Dat bracht de tussenstand naar 2-2. Thiago Monteiro moest de wedstrijd binnenhalen, maar werd overklast (1-3) door Lehel Demeter. TTC Sokah Hoboken sluit het Champions League debuut af met een 2-3 nederlaag. 

LOGO SPORT VLAANDEREN