Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Sprookjes eindigen, drie Belgen blijven over

Bijltjesdag vandaag voor de Belgische mannen in het enkelspel. Het sprookje van kersvers wereldkampioen Laurens Devos eindigde met de hoofdtabel in zicht. Martin Allegro, Nicolas Degros, Florian Cnudde en Gaëtan Swartenbrouckx zijn eveneens uitgeschakeld in De Haan. Cédric Nuytinck, Florent Lambiet en Robin Devos zijn de drie musketiers die het morgen in de namiddag moeten waarmaken.

Geschreven door Ivan Crabbe

Martin Allegro, de hoogst gerangschikte speler in de kwalificaties, werd uitgeschakeld. De jonge Japanner Yuta Tanaka was hem te slim af. Ook Laurens Devos zijn toernooi zit erop bij de seniores. De paralympische kampioen begon nochtans sterk tegen de Chinees Yu Liu. Na een 3-1-voorsprong in sets was er geen vuiltje aan de lucht. Dan paste Liu zijn tactiek aan en kreeg Laurens het moeilijk. Uiteindelijk gingen we naar een belle. Devos moest meteen achtervolgen, maar kwam op het einde nog sterk terug. Bij 10-9 kon de Chinees het toch uitmaken. Het Belgisch slagveld werd alleen maar groter. Nicolas Degros en Florian Cnudde gingen kansloos onderuit. Gaëtan Swartenbrouckx leek te overleven tegen de Japanner Kashiwa, maar verloor de controle in de twee laatste sets. Broer Robin Devos (WR 102) kwam vandaag aan in De Haan. Morgen komt hij - net als Florent Lambiet en Cédric Nuytinck - in actie in het enkelspel. “Ik ben blij om nog eens een toernooi in België te kunnen spelen”, aldus Devos. “De voorbereiding is redelijk goed verlopen en ik heb in de Duitse competitie (Devos komt dit seizoen uit voor Jülich red.) toch enkele goede wedstrijden gespeeld.”

Zilveren plak
Vorig jaar behaalde Robin Devos samen met Cédric Nuytinck zilver in De Haan. Welke verrassingen heeft hij voor deze editie in petto? “Opnieuw knallen in het dubbelspel natuurlijk”, repliceert Devos. “Het is al een tijdje geleden dat we samen gespeeld hebben, maar als eerste reekshoofd moeten we toch proberen om onze status waar te maken. In het enkelspel wordt het knokken. Het is hier een topbezetting. Door het nieuwe ranking systeem zijn alle Challengers nu van hoog niveau. Ik ga mijn best doen om thuispubliek te plezieren.”
Zijn broer Laurens gaat de afgelopen dagen met alle aandacht lopen na zijn wereldtitel. “Ik ben trots op hem, ik sta met plezier in zijn schaduw. Ook in De Haan doet hij het uitstekend. Op internationale toernooien speelde hij al vaker goed tegen top honderdspelers en nu is hij zelfs succesvol. Ik weet niet waar dit gaat eindigen. Hij is nog jong en kan nog veel aan z’n spel verbeteren.”