Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Laurens Devos verovert drie bronzen medailles

Laurens Devos (19) heeft er een topweek opzitten. Op het EK U21 in Varazdin veroverde de paralympische kampioen drie keer brons (dubbelspel mannen, dubbel gemengd en enkelspel). “Het was een ongelooflijke week voor mij”, aldus Devos. “Ik hoop dit niveau te kunnen aanhouden tot aan de Spelen in Tokio.”

Geschreven door Ivan Crabbe

De paralympische titel in de klasse 9 verlengen is dit jaar het grote doel van Laurens Devos. Het Europees kampioenschap U21 in het Kroatische Varazdin was deze week een goede test. De Antwerpenaar had het niet makkelijk in zijn poule, maar kon zich als tweede toch nog plaatsen voor de 1/8ste finale in het enkelspel. Daarin wachtte de Duitser Gerrit Engemann. De partij verliep gelijk opgaand en een belle moest de beslissing brengen. Laurens kwam snel voor, maar moest de voorsprong dan afgeven. Het bleef zenuwslopend, uiteindelijk kon onze landgenoot bij 10-9 toch uitmaken. Een plaats in de kwartfinale was al een groot succes. De honger van Devos was zeker nog niet gestild. Leo De Nodrest leek op papier niet te kloppen. Onze paralympische kampioen bewees het tegendeel en stuurde de Fransman met een droge 4-1-nederlaag naar huis. Wat een stunt! Op naar het volgende slachtoffer? Dat zou dan de Roemeen Rares Sipos moeten zijn. Alleen toonde Laurens zich zondag net iets minder secuur. Foutjes werden afgestraft en het was Sipos die de finaleplaats pakte. Devos moest zich tevredenstellen met brons. Een kleur die hij de afgelopen week meermaals mocht aanschouwen. Met Lisa Lung werkte Devos een schitterend toernooi af in het gemengd dubbelspel. In de halve finale werd er pas nipt verloren van het Franse duo Rembert-Fort. Ook bij de mannen waren Cnudde en Devos dé verrassing van het toernooi. Opnieuw de halve finale was het eindstation.

Paralympische Spelen
Drie keer brons, maar geen hoofdprijs. Was Laurens dan wel tevreden? “Het was een ongelooflijke week voor mij”, repliceert Devos, die meteen onze twijfels van tafel veegt. “Drie bronzen medailles had ik helemaal niet verwacht. Bij de eerste medaille in het dubbelspel was ik al tevreden en dan kwam nog dubbel gemengd en het enkelspel. Ik ben van de ene verbazing naar de andere gegaan. Ik hoop dit niveau nu te kunnen aanhouden tot de Paralympische Spelen in Tokio, dat is mijn volgende doel.”