Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Sterke prestaties van de Vlaamse jeugd op Top 12 tornooi

Jaarlijks staat op het einde van het seizoen het top 12 tornooi op het programma. De beste 12 spelers uit elke leeftijdreeks krijgen de kans om in een ultiem tornooi uit te maken wie de sterkste speler is van dit moment. In verschillende leeftijdsreeksen maakten onze spelers indruk.

Starten doen we met de jongens preminiemen. Belgisch kampioen Vitja Lutsenko (Sokah Hoboken) deed het voortreffelijk en won ook deze keer zijn reeks. Vitja maakt zijn favorietenrol helemaal waar. Daarnaast speelde ook Klaas Adriaenssen (Merksplas) als herboren. Hij legde beslag op de 4de plaats en er had zelfs meer ingezeten. In de halve finale moest hij met het allerkleinste verschil de duimen leggen voor Noa Baekelandt (11/9 in 5de set). De toekomst is ook verzekerd aangezien Jamie Eling (Bilzen) op de 6de en Thomas Vertommen (Schulen) op de 7de plaats eindigden. Deze 2 kleppers eindigen op plaats 1 en 2 van hun geboortejaar 2009. We kijken al uit naar volgend jaar! Vince Wouters (Zoersel) haalde het beste in zichzelf naar boven en knokte zich naar een 11de plaats. Zowel bovenaan als in de breedte een zeer sterk resultaat van onze jongens preminiemen! Knap werk!

Bij de meisjes was het nog meer genieten geblazen. Lily Laffineur was te sterk voor onze groep talenten maar plaats 2/3/4/5/6 gingen allemaal naar Vlaamse spelers. Lessia Lewyckyj (Orka) verloor in de finale met 3/1 maar bevestigde wel haar sterk Belgisch kampioenschap. Op plaats 3 vonden we een verrassing terug met Kathe De Meyer (Sokah Hoboken) die als invaller werd opgeroepen. Zij eindigde op plaats 3 en mocht in haar 1ste jaar als tafeltennissende meid meteen mee op het podium. Ook van haar hebben we het laatste nog niet gezien. Lotte Leysens (Geelse) bevestigde haar stijgende lijn met een sterk resultaat. Zij eindigde op de 4de plaats na een zeer mooi tornooi. Evy Vandecasteele (Meulebeke) kon door haar 6de plaats bevestigen in de youth ranking en eindigt daarin nu 3de. Lotte Nuyttens (Zandvoorde) won de wedstrijd voor plaats 5 en 6 en liet heel wat mooie dingen zien op deze top 12. Achteraan (maar nog altijd knap want we spreken over een top 12 tornooi) eindigde Melissa Gyles (Merksplas) op de 11de plaats. 6 spelers die in de top 12 eindigen - 2 spelers op het podium...sterk!

Bij de jongens miniemen liggen vele spelers dichtbij elkaar. Enkel Xavier Watts was een zekerheid bij de hoogste plaatsen. Tom Closset (Diest) speelde mij in de cadettenreeks. De spanning was vanaf het begin te snijden en begon met een zeer pittige wedstrijd tussen Per Gevers (Gierle) en Michiel Nijst (Hasselt). Per won met het kleinste verschil. Michiel herpakte zich daarna sterk en won daarna al zijn wedstrijden wat hem een zeer knappe 3de plaats opleverde. Per struikelde nog één maal in de poule maar in halve finale was duidelijk de knappe progressie van Per te zien. Enkel in de finale moest hij zijn meerdere erkennen in Xavier Watts. Hij verloor deze wedstrijd met 3/1. Iets verderaan in het peleton was ook nog Pepijn Surmont (Schulen) terug te vinden. Pepijn verloor vele nipte wedstrijden en eindigde uiteindelijk op een 11de plaats. 3 spelers in de top 12 - 2 podiumplaatsen...opnieuw knap werk!

Bij de meisjes miniemen lag door de afwezigheid van Eloïse Duvivier het tornooi helemaal open. Deze kans werd met beide handen gegrepen door onze Vlaamse meisjes. Maithe Belmans (Geelse) bekroonde een zeer sterk seizoen met winst in dit prestigieuze tornooi. Een prestatie om nog lang te koesteren. In de finale moest ze wel haar vriendin Maria Kovtoun (Lanaken) hiervoor aan de kant schuiven. Iets verderop ook een mooie 5de plaats van Ksenya Myrzoyeva (Wielsbeke). Yente Lembrechts sloot de rij af op een 12de plaats. 4 meisjes in de top 12 - winst en 2de plaats -  mooie prestaties!

Vanzelfsprekend zijn we zeer blij met zulke goede resultaten van onze jongste Vlaamse jeugd. In de hogere leeftijdsreeksen ging er iets minder mee gespeeld worden voor de hoogste prijzen. Toch lieten ook daar enkele spelers zeer mooie dingen zien. Tom Closset (Diest) leek zelf minder tevreden met zijn 4de plaats. Toch mogen we niet vergeten dat Tom nog altijd maar miniem is. Op de 8ste plaats vinden we een knokkende Matthias Vanvinckenroye (Hoeselt) terug. Wat een plezier om te kijken naar zijn gedrevenheid en concentratie. Gevestigde waarde in de top 12 Felix Cuvelier (Gullegem) trakteerde zichzelf op een 9de plaats.

Bij de meisjes cadetten vielen er opnieuw heel wat sterke Vlaamse prestaties te noteren. Julie Van Hauwaert (Zandvoorde) won door een zustermoord tegen Sara Devos (Lauwe). Al het hele jaar wisselen zij onderling bovenaan tussen de 1ste 2 plaatsen. Deze keer was Julie de sterkste. Bij de 4 laatste plaatsen werd het een Vlaams onderonsje waar Fleur Desmet (Meulebeke) als sterkste naar boven kwam met een 9de plaats. Lohren Ballings (Schulen) eindigde op plaats 10, gevolgd door Lauren Boogers (Turnhout) en Nicole Buntinckx (Schulen). 6 Vlaamse dames op 12 en de eerste 2 plaatsen voor onze spelers...lijkt me een fantastisch resultaat.

De jongens junioren stonden te popelen om te starten want door de afwezigheid van Olav Kosolosky en Adrien Rassenfosse leek er voor één keer heel wat mogelijk. Voor de Vlaamse jeugd werd het echter een heel moeilijke opgave. Ondanks een goed niveau was de 10de plaats voor Wouter Devue (Hoeselt) en de 11de plaats voor Jordi Moens (Nodo) het hoogste haalbare. Is dit dan een slecht resultaat? Nee hoor, soms is de tegenstand gewoon iets sterker...

Bij de meisjes junioren leek er meer in te zitten aangezien er 6 Vlaamse dames aan de start verschenen. Sow Awa Carrasco (Nodo) eindigde het hoogst met een 4de plaats maar was zeer dichtbij het podium. Haar niveau stijgt duidelijk - benieuwd hoe ver zij nog reikt de komende jaren! Enkele dames namen na deze top 12 afscheid van het jeugdcircuit. Ze deden dit met stijl! Jolien Beniers (Wenduine) deed dit met een 6de plaats, Britt Buekers (Schulen) met een 7de plaats en Fran Laenen (Zoersel) met een 8ste plaats). Jaren maakten zij mee het Vlaamse mooie weer. Sofie Van Meerbeek (Meerdaal) en Liya Bouwens (Zandvoorde) hebben nog enkele mogelijkheden om hoger te mikken. Deze keer waren de 9de en 11de plaats het eindresultaat.

Zeer mooie resultaten van onze jeugd!...Het was een dag genieten voor de Vlaamse tafeltennisliefhebber! Bedankt aan alle clubs en spelers voor het geleverde werk. Door de resultaten van de jongste jeugd is ook meteen onze toekomst verzekerd.