Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

IDAHOT

Vandaag (17 mei) is het de internationale dag tegen holebifobie en transfobie (IDAHOT). We vieren de diversiteit van gender en geaardheid, ook binnen de sport. De VTTL wil samen met andere sportorganisaties deze dag extra in de kijker plaatsen.

Uit Vlaams onderzoek blijkt dat 1 op 5 sport links laat liggen uit vrees voor homofobe of transfobe reacties. Met een nieuwe campagne legt minister van Sport Ben Weyts de focus op wat iedereen verbindt: de liefde voor de sport. Seksuele identiteit, gender en geslacht mogen daar niet tussen staan.  

Daarom roept hij - samen met heel wat bekende (ex-)topsporters - op om steun aan de LGBTQIA+-community te tonen met een nieuw inclusief symbool.

"Mijn hart klopt voor de sport..."
"Mijn hart klopt voor de sport, ongeacht geaardheid, gender of geslacht", zo luidt de volledige slagzin van de campagne van Sport Vlaanderen, die tot stand kwam in samenwerking met de jongerenorganisaties Wel Jong en Out For The Win.

De VTTL schaart zich volledig achter deze campagne. Er is in het tafeltennis geen plaats voor discriminatie op basis van geaardheid, gender of geslacht. #mijnhartkloptvoordesport 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN