Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

International Youth Tournament VTTL 2022

De vierde editie van het internationale jeugdtoernooi van de VTTL zit erop. Het werd in de Sportoase (Leuven) een mooie competitie, opnieuw gerealiseerd met de steun van Sport Vlaanderen, in de sfeer van sportiviteit en vriendschap. We zagen vele jonge spelertjes aan het werk die zeker carrière zullen maken in het tafeltennis. De beste ploeg was de provincie Namen. Team VTTL moest vrede nemen met de tweede plaats.

Na twee coronajaren werd er eindelijk weer tafeltennis gespeeld in de Leuvense Sportoase. De Vlaamse Tafeltennisliga was behoorlijk tevreden met het aantal deelnemers uit eigen land voor dit internationaal jeugdtoernooi. Naast de provincie Namen, werd er nog wel gehoopt op meer ploegen uit Wallonië. De buitenlandse ploegen stuwden de gemiddelde sterkte van de spelersgroep mee naar omhoog. Na de poulefase op zaterdag werd er gestreden voor de prijzen op zondag. De motivatie en het spelplezier waren duidelijk aanwezig bij de jonge spelertjes.

Namen was met enkele toppers afgezakt naar Leuven. Ze toonden in verschillende competities hun dominantie. Uiteindelijk leverde dat ook de titel op in de team challenge. De VTTL kwam net tekort ondanks de mooie ereplaatsen van Bryan Zhang, Bram Beerts, Lotte Nuyttens en Cato Verleye. Val de Loire (Frankrijk) klom als derde het podium op. In de girls challenge moest de VTTL ook vrede nemen met de tweede plaats. De provincie Namen schoot nogmaals de hoofdvogel af.

Matt Closset (C0) was gebrand op de titel in de reeks boys 2009-2010. De poulefase kwam hij vlot door. "Mijn doelstelling is om binnen enkele jaren mee te kunnen doen aan het BK A", liet Closset optekenen. “De laatste jaren heb ik veel bijgeleerd en ik hoop stap voor stap te groeien.”
Zondag was hij klaar voor de cruciale matchen. Uiteindelijk bleek de latere kampioen Gabriel Ployet (B6) een maatje te groot. Matt greep toch nog brons, dat zal ongetwijfeld een kleine teleurstelling zijn. Nog te vermelden: de tweede plaats van Jamie Eling in deze reeks. Knappe prestatie!

Voorbeeld Fan Zhendong
Bryan Zhang wil later carrière maken. Zijn grote voorbeeld is de Chinees Fan Zhendong. Bij de boys 2011-2012 was hij één van de favorieten. Noan Piette was nog een maatje te groot, maar de speler van Merelbeke kon nog het brons uit de brand slepen.

Bij de boys en girls 2013 zagen we bijwijlen al vlagen van het tafeltennistalent dat deze youngsters bezitten. Na een lange competitie gingen de titels naar Chloé Decloux en Noah Valente. We hebben nu de winnaars overlopen, maar op dit toernooi was de olympische gedachte meer dan ooit van toepassing. Deelnemen was belangrijker dan winnen. We hopen dat de jonge spelertjes veel ervaring hebben opgedaan op dit toernooi en hen dat zal helpen om te groeien in onze sport.  

Meer info: