Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Agadir 2022

In het Marokkaanse Agadir wordt deze week een prestigieuze WTT Youth Contender (1-7 augustus) afgewerkt. Onze Belgische deelnemers Tom en Matt Closset waren goed op dreef. We houden u op deze pagina op de hoogte van hun resultaten.

Tom Closset stoomde vlot door zijn groepsfase in het enkelspel bij de U17. Maandagavond begon de knock-outfase van het toernooi. De grote vorm van Tom bleef aanhouden. In de round of 16 rekende hij af met de Egyptenaar Mohamed Elsisy. Ook Badr Mostafa (Egypte) was in de kwartfinale geen partij. De Egyptenaar Yassin Wael wachtte in de halve finale. Jammer genoeg bleek die een maatje te groot. Tom moest vrede nemen met een knappe derde plaats.
Tom Closset kwam vandaag (dinsdag) ook in actie bij de U19. Hij had geen enkele moeite om zijn groepswedstrijden te winnen. Na een nipte zege tegen de Slovaak Floro stootte Tom ook hier door naar de halve finale.Tegenstander daarin de Egyptenaar Azzam. Na een heel spannende wedstrijd moest Tom de duimen leggen met 2-3. Ook in de U19 dus een derde plaats voor Tom.

Jongere broer bij U13
Matt Closset maakte ook indruk in Marokko. Hij won makkelijk zijn groep bij de U13 in het enkelspel. In de kwartfinale rekende hij op maandag ook af met Abdulrahman Al Taher. Een mooie halve finale tegen Emanuel Otalvaro (Colombia) stond op het programma. Matt gaf alles, maar de Colombiaan was superieur. Na drie korte sets was de wedstrijd voorbij.
Bij de U15 eindigde Matt tweede in zijn poule. Enkel de Italiaan Giacomo Izzo toonde zich net iets sterker. Desondanks plaatste Matt zich toch voor de volgende ronde. Jammer genoeg kon Matt deze wedstrijd wegens ziekte niet afwerken.

De familie Closset komt zo terug naar België met maar liefst 3 bronzen medailles. Knappe prestatie !!!
 

Meer info: