Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nationaal jeugdcriterium fase 3

Datum: 
zondag, 30 januari, 2022
Plaats: 
Louvain-La-Neuve

Op zondag 30 januari vond fase 3 van het Nationaal Jeugdcriterium plaats (NJC). Sara Devos (1), Lotte Nuyttens (2B), Vitja Lutsenko (3A), Maka Maxence (3B), Cedric Flebus (4A), Temperance Tang (4), Irina Deslyper (5), Bryan Ziqian Zhang (6), Nore Putzeys (6) en Joppe Moorkens (11) konden triomferen in Louvain-La-Neuve. 

Fase 2 van het NJC, eind november 2021, kon helaas niet doorgaan door de Covid-19 maatregelen. Fase 3 kon gelukkig wel doorgaan en dat was te zien aan de deelnemers. Met een ongekend spelplezier waren ze vastbesloten om een sterk nationaal resultaat te behalen. Het niveau in Louvain-La-Neuve lag daardoor vanaf de start erg hoog met een aantal verrassingen als gevolg. 

In het verslag spreken we meermaals over het podium. Hiermee bedoelen we het spreekwoordelijke podium (plaatsen 1, 2 en 3). 

Divisie 1:
Bij de heren kenden we een volledig Waals podium. Louis Laffineur kon als favoriet alle wedstrijden winnend afsluiten. Alessi Massart en Tim Giltia werden nummer 2 en 3. Voor Tom Closset kunnen we spreken van een offday, hij viel net naast het podium. Per Gevers kon een knappe 5de plaats behalen.  


Dan deden we het bij de dames beter. Sara Devos mocht plaatsnemen op het hoogste schavotje. Julie Van Hauwaert was de andere Vlaamse in de hoogste divisie, maar liet een aantal kansen liggen. Een 5de plaats voor Julie. Eloise Duvivier en Candice Lardinois (beide spelende voor Malonne) behaalden de 2de en 3deplaats. 


Divisie 2:
In reeks A bij de heren kwamen Rushil Kothari en Thomas Vertommen in actie. Ze konden niet stunten en behaalden de 6de en 7de plaats. Xavier Wats, Maxime Wauthoz en Noa Sanna vormden het podium. 
In reeks B bij de heren kon Noah Di Pietro triomferen. Thomas Laruelle werd 2de voor Matthias Vanvinckenroye. Nummer 4 was voor Pepijn Surmont. Een erg knappe prestatie voor de laagst geklasseerde van divisie 2B. Lander Moens eindigden op een 6de plaats. 

Dan de dames in reeks A. Weinig verrassingen in deze reeks. Rachelle Hazee werd eerste als favoriet, Anais Romain en Leen Cardinaels eindigden op plaats 2 en 3. Inthe Mermans behaalde een 5de plaats. Maithe Belmans moest vooraf forfait geven. 
In de reeks B van de dames won Lotte Nuyttens al haar wedstrijden. Plaats 2 was, ietwat verrassend, voor Alicia Warrand. Ze kon Lessia Lewyckyj voor blijven. Ella Aelst ging als underdog naar het tornooi, maar werd 5de. Een goede prestatie voor de speelster van Salamander. 

Divisie 3:
Favoriet in reeks A, Vitja Lutsenko, bevestigde zijn status door alle wedstrijden winnend af te sluiten. Tom Lambiet en Leopold Motte vervolledigde het podium. Voor Fabian Werner was het een moeilijk tornooi, hij werd 6de.

Maka Maxence was favoriet in reeks B. Ook hij bevestigde zijn status, maar had moeite om de eindoverwinning binnen te slepen. Thibaut Colson werd 2de. Matthias Aerts kon zich net niet doorzetten in de beslissende fase en werd daardoor 3de. Matt Closset viel net naast het podium, met 1 opvallende overwinning tegen Maka Maxence. Zijn eerste overwinning tegen een B4-speler ooit. 

Bij de dames reeks A kregen we een spannende strijd die uiteindelijk door Lola Hazee werd gewonnen. Emily Royen en Celia Bury behaalden een 2de en 3de plaats. Emma Van De Velde en Lotte Leysens vielen beide net naast het podium. 
In reeks B kwam enkel Manoe Labaere langs Vlaamse kant in actie. De speelster van Zandvoorde werd 3de. Eerste plaats was voor Lilly Vandenbulcke, tweede plaats voor Elea Bureau. 

Divisie 4:
Cedric Flebus speelden een erg sterk tornooi en mocht op het hoogste schavotje plaatsnemen in de A reeks. Naast hem stonden Arthur Germain (2deen Jamie Eling (3de). Torben Michielsen en Louis-Victor Lemaire kwamen ook in actie. Ze behaalden plaats 5 en 8. 
Reeks B ging naar Martin Teheux. Mathis Flebus kon zijn clubmaat Seppe Van Beurden kloppen voor de 2deplaats. Seppe werd daardoor 3de. Senne Kiekepoos mocht net niet op het podium met zijn 4de plaats. 

Bij de dames ging Temperance Tang met de eerste plaats aan de haal. Zonder nederlaag als eerstejaars preminiem in de hoogste divisie van de miniemen. Heel knappe prestatie. Yasmine Coryn (2de) en Zhanapraia Sanzarowski (3de) mochten naast Temperance plaatsnemen op het podium. 

Divisie 5:
Hugo Zeman, Sam Fransquet en Antoine Leleux vormden het podium. Rune Staes moest aanvatten in een erg sterke reeks en kon geen wedstrijden winnen. 7de plaats voor Rune. 

Bij de dames kon Irina Deslyper zegevieren. Ze won al haar wedstrijden. Chloe Geeroms werd 2de, Emma Leysens knap 3de. Ella Vermandel werd nipt 4de. Lieze Boudens werd 7de

Divisie 6:
Bij de heren vormden Dorian Dewez, Nathan Royen en Loris Queriat het podium. Senne Van Den Berk moest forfait geven. 

Bij de dames zagen we een knappe overwinning van Nore Putzeys. De speelster van Rijkel-Borgloon won al haar wedstrijden. Leonie Schoovaerts werd 2de, Stien Herthogs werd knap 3de

Divisie 7:
In een rechtstreeks duel met Alexandre Pire kon Bryan Ziqian Zhang de eerste plaats behalen. Knappe prestatie van de speler van Merelbeke. Soan Mahy werd 3de. Dag Gevers viel net naast het podium. Plaats 7 was voor Remy Van De Velde van Ronse. Dante Degeest moest forfait geven.

 

Divisie 8:
Nolan Baroux kon zijn wedstrijd tegen Josse Duthoy winnen waardoor plaats 1 en 2 werden ingevuld. Sam Vandenbulcke werd 3de. Ward Roofthooft kon geen wedstrijd winnen en werd 7de 


Divisie 9:
Aaron Decroos van Zandvoorde moest enkel Alessandro Polizzi voor zich laten. Op plaats 3 zagen we Oscar Deryck. Jesse Van Den Berk moest forfait geven. 

Divisie 10:
Verrassingen in divisie 10. Rafael Berte behaalde de eerste plaats. Colin Van Ratingen, speler Hoeselt, werd knap 2de. Nathan Delclisard vervolledigde het podium. 

Divisie 11: 
Joppe Moorkens en Kris Gombosuren maakten het spannend tot op de laatste wedstrijd. Uiteindelijk kon Joppe zegevieren en werd Kris knap 2de. Nolhan Neutelings werd 3de voor Branko Callemin.

Alle resultaten vindt u in bijlage. 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN