Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Olympische Spelen

CEDRIC NUYTINCK EN MARTIN ALLEGRO NAAR OLYMPISCHE SPELEN!

Historisch. Belgisch tafeltennis met twee spelers in Parijs

Tot het allerlaatste moment knokten de Belgische tafeltennissers om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen 2024. Sinds 2012 en Jean-Michel Saive was daarin geen enkele Belg meer  geslaagd. En nu! Twee in één keer: Cedric Nuytinck en Martin Allegro. Historisch.

‘Stressvolle maanden, trots dat ik volhield’ (Cedric Nuytinck)

In Ljubljana werd het laatste tornooi gespeeld met het oog op levensbelangrijke punten voor de wereldranglijst. Daar haalde Cédric Nuytinck, onder grote druk, zijn beste tafeltennis boven. Met vier zeges op een rij maakte hij alsnog de broodnodige sprong voorwaarts op de wereldranking. Nuytinck is zo de eerste speler, aangesloten bij de Vlaamse Tafeltennisliga, sinds Karine Bogaerts in 1988 die zich kan kwalificeren voor de Spelen.

“Uiteraard ben ik heel tevreden en opgelucht”, zegt Nuytinck er zelf over. “De laatste maanden waren heel stressvol. Om dan op het laatste moment nog Parijs te halen, is  zot. Velen hadden de hoop al opgegeven, maar mijn kwalificatie vind ik wél verdiend. De voorbije maanden speelde ik veel tornooien, hopend me te kunnen kwalificeren. De vorige keren haalde ik het net niet, nu wél, zij het nipt. Ik ben vooral trots dat ik  volgehouden heb en ben blijven strijden. Het was een leuke tocht. De opluchting in  Ljubljana was enorm.”

“Op de Spelen zal alles afhangen van de loting”, blikt Cedric Nuytinck al vooruit naar Parijs. “Ik hoop er uiteraard opnieuw mijn beste niveau boven te halen. Ik ga in elk geval alles geven. Het is zaak om mij nu goed voor te bereiden, daarna zien we wel. De Olympische Spelen zijn het allerhoogste in de sport. Ik zal dus genieten, maar zeker ook knallen.”

In Parijs komt Nuytinck niet als enige Belg aan tafel. Ook zijn Waalse collega Martin Allegro kon zich plaatsen. Een historische prestatie voor het Belgische tafeltennis! Het is een kwarteeuw geleden dat er twee Belgen, de broers Saive, een ticket voor de Spelen bemachtigden.

Een overzicht van de Belgische tafeltennissers op de Spelen:

1988-2012: Jean-Michel Saive (7 deelnames)
1992-2000: Philippe Saive (3 deelnames)
1988 : Karine Bogaerts (1 deelname)
2024 : Nuytinck Cedric (1ste deelname)
2024: Martin Allegro (1ste deelname)

Het enkelspel bij de heren start op 27 juli.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN