Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Parkipong

TTK Real Mechelen heeft een bijzonder initiatief op poten gezet: Parkipong. De club organiseert initiaties voor Parkinsonpatiënten. Waarom? Tafeltennis heeft een heilzame werking op lichaam en geest en kan mensen met Parkinson helpen om de symptomen van hun ziekte te verminderen. Andere tafeltennisclubs in Vlaanderen kunnen ook meestappen in Parkipong. Iedereen is welkom!

"Niet alle medicijnen zitten in een doosje", een uitspraak van professor Bas Bloem. TTK Real Mechelen wil daarop inspelen en de Parkinsonpatiënten doen bewegen en voor de nodige dopamine zorgen. Het is medisch bewezen dat tafeltennis de symptomen van Parkinson kan onderdrukken. De Mechelse club hoopt nu dat het initiatief Parkipong overwaait naar andere clubs in Vlaanderen. Ze willen graag samenwerken om nog meer Parkinsonpatiënten te helpen.

Indien je interesse hebt in Parkipong of gewoon meer info wilt, dan kan je wim.de.brauwere@parkinsonliga.be contacteren.

Ook internationaal is er veel aandacht voor de relatie tussen Parkinson en tafeltennis. Van 1 tot 5 november vindt het WK Parkinson tafeltennis plaats in Kreta (Griekenland). Meer info over dat kampioenschap kan je in de bijlage terugvinden.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN