Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Superdivisie

Op de laatste speeldag van superdivisie (2022-2023) bleven er nog twee titelkandidaten over: PW Diest en Sokah Hoboken. In een rechtstreeks duel werd er woensdag om de titel gestreden in Diest. Het werd een bijzonder spannende partij die eindigde op een 3-3-gelijkspel. Dat was genoeg voor Diest om een zesde landstitel op rij te kunnen vieren. 

Het Peter Dorlandcentrum in Diest was woensdagavond goed volgelopen voor deze clash. De thuisploeg had alle vertrouwen in Diogo Carvalho, Alexey Smirnov en Pavel Platonov om de klus te klaren. Yannick Vostes moest plaatsnemen op de bank. Sokah Hoboken had een overwinning nodig om alsnog de titel te pakken. Daarvoor deden de bezoekers een beroep op de Fransen Benjamin Brossier, Quentin Robinot en Mathieu de Saintilan.

De avond begon goed voor de thuisploeg. Pavel Platonov kon in de eerste wedstrijd Quentin Robinot afhouden: 3-1. Sokah was niet aangeslagen en verdediger de Saintilan maakte het Carvalho bijzonder moeilijk. De Portugees leek niet door de muur te kunnen breken, maar vond in de vijfde set toch dat gaatje: 13-11. Het thuispubliek kraaide van de pret. Kon dit nog foutlopen?
Diest kon met een gelijkspel de titel pakken, dus het was aan Smirnov om voor het beslissende derde punt te zorgen. Smirnov kwam moeilijk in zijn spel en Brossier greep zijn kans en bracht Sokah terug in de wedstrijd.
Mathieu de Saintilan zorgde daarna weer voor een marathonmatch. De Wit-Rus Platonov had alle moeite van de wereld om de punten te maken. De wedstrijd draaide weer uit op een belle. Platonov kreeg twee titelballen, maar de Fransman knokte terug en kon nog zegevieren. Woho, even van bekomen. Ondertussen is de stand: 2-2. Zat er nog iets in de tank bij Sokah?

Apotheose in laatste wedstrijd
Het antwoord was volmondig: Ja! Quentin Robinot speelde een sterke wedstrijd tegen Smirnov en kon zijn ploeg op één match van de titel brengen. Wat een ommekeer! Een allesbeslissende wedstrijd over titel kwam eraan. Smullen maar. Diogo Carvalho moest het opnemen tegen Benjamin Brossier. De Portugees kon het best met de druk om en snelde naar een 2-0-voorsprong in sets. Brossier probeerde nog terug te vechten, maar bij 12-10 in de derde set was het voorbij. P.W. Diest mag zich voor het zesde seizoen op rij kampioen van België noemen. Felicitaties aan Diest, maar ook aan Sokah Hoboken! Deze wedstrijd was een schitterende promotie voor de tafeltennissport.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN