Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Terugblik 2021 Per Gevers

Het jaar 2021 loopt op haar einde. Tijd om terug te kijken naar een bewogen (Covid-19)jaar met pieken en dalen voor onze A-kern spelers. We beschrijven de doelen en wikken en wegen hun succes. We richten ons kort op het leven naast de tafeltenniszaal en zijn benieuwd naar de vooruitzichten voor 2022. 

Per Gevers

Hoe kijk je terug op dit jaar?
Zoals voor iedereen was 2021 een behoorlijk speciaal jaar omwille van de Covid-19 crisis. In de eerste helft van het jaar moesten we in kleine bubbels trainen, werd de competitie stilgelegd en ging er geen enkel tornooi door. Gelukkig was dat vanaf september anders. Ik mocht de competitie aanvatten in 1ste nationale bij mijn club en het Nationaal Jeugd Criterium werd opnieuw georganiseerd. Het hoogtepunt blijft echter mijn eerste tornooi buiten Europa. Ik mocht deelnemen aan de WTT Youth Contender in Cuenca (Ecuador). Dat was een enorm spannende ervaring. 

Wat waren vooraf jouw doelen? Heb je de doelen behaald? 
Die waren vooral gericht op mijn ontwikkeling. De voornaamste doelen dit jaar waren het verbeteren van mijn backhand en opslagen. Daarnaast wou ik ook stappen zetten in mijn algemene spel. Het spelniveau dat ik tijdens trainingen behaal, laten doortrekken naar de wedstrijden. Aan mijn backhand en opslag heb ik erg goed kunnen werken in dit Covid-19 jaar. Momenteel volgen de wedstrijden elkaar weer snel op. Zo kan ik wedstrijdritme en ervaring opdoen waardoor ik volop mijn algemene spelniveau kan verbeteren. 

Van welke speler ben je dit jaar het meest onder de indruk?
Natuurlijk kan je niet naast de gouden medaille van Laurens Devos kijken. Erg knap hoe hij zichzelf weer heeft bewezen op het allerhoogste niveau. Een perfecte tafeltennisambassadeur voor België.
Daarnaast heb ik met grote belangstelling het traject van de Zweed Moregard Truls op de Wereldkampioenschappen gevolgd. Als 19-jarige outsider de finale van het WK behalen is een enorme prestatie. Vooral zijn kwartfinale, waar hij een 3-0 achterstand toch nog kon ombuigen naar een overwinning, zal me bijblijven. 

Wat was sportief je moeilijkste moment van dit jaar? 
Het eerste deel van 2021 was moeilijk. De dagelijkse trainingen in de trainingsbubbel zonder duidelijk toekomstperspectief werkt niet motiverend. Zonder sparrings en wedstrijden op de planning is het moeilijk om in het juiste ritme te komen. Het werd een hele uitdaging om steeds gemotiveerd achter de tafel te staan… 

“Het werd een hele uitdaging om steeds gemotiveerd achter de tafel te staan.”

Wat was sportief je mooiste moment van dit jaar? 
Op het Nationaal Jeugd Criterium in oktober won ik mijn poule en had ik het gevoel dat, na een jaar achter de schermen werken, de trainingen zijn vruchten begonnen af te werpen.

En naast de tafeltenniszaal? 
De reis naar het WTT Youth Contender tornooi in Ecuador. Die heeft een grote indruk op me gemaakt. We kwamen in een totaal andere omgeving terecht. Ik herinner me de prachtige landschappen en vergezichten nog goed. Ook het contact met de buitenlandse spelers (veelal Zuid-Amerikanen) was erg aangenaam. Het was een hele ervaring en verrijking voor de rest van mijn leven.

“Ecuador, een ervaring voor het leven.”

Wat verwacht je nog voor de rest van het seizoen? 
Ik hoop te kunnen blijven groeien in 1ste nationale en steeds betere wedstrijden te gaan spelen. Zo hoop ik voor mezelf en mijn ploeg (TTC Hasselt) dat we goede resultaten kunnen neerzetten. Ik kijk ook uit naar de volgende fases van het NJC en het BK. Laten we vooral hopen dat die evenementen kunnen doorgaan…

Wat mogen we je toewensen voor 2022?
Zo’n internationaal tornooi, dat smaakt naar meer…