Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Terugblik 2021 Julie Van Hauwaert

Het jaar 2021 loopt op haar einde. Tijd om terug te kijken naar een bewogen (Covid-19)jaar met pieken en dalen voor onze A-kern spelers. We beschrijven de doelen en wikken en wegen hun succes. We richten ons kort op het leven naast de tafeltenniszaal en zijn benieuwd naar de vooruitzichten voor 2022. 

Julie Van Hauwaert

Hoe kijk je terug op dit jaar? 
Ik kijk positief terug op dit jaar ondanks de Covid-19 crisis. Er werden veel tornooien geannuleerd, maar ik ben tevreden met de vooruitgang die ik geboekt heb dit jaar. 

Wat waren vooraf jouw doelen? 
Mijn doel dit jaar was vooral om goed te starten in de Franse competitie. Ik denk wel dat dat wel goed gelukt is. Daarnaast wou ik ook stijgen op de wereldranking. 

Heb je de doelen behaald? 
Ik ben tevreden van mijn eigen resultaten. De resultaten van mijn ploeg zijn minder, dat is wel jammer. Toch heb ik vertrouwen dat alles nog goed zal komen. 
Ik heb mijn wereldranking kunnen verbeteren door de goede resultaten in Ecuador. Ik ben dus tevreden en heb mijn doelen van dit jaar bereikt. 

“Ik heb mijn doelen van dit jaar bereikt.”

Van welke speler ben je dit jaar het meest onder de indruk? 
Toch wel de prestaties van Olav Kosolosky. Hij heeft niet veel kunnen spelen door zijn blessure, maar toen hij hersteld was kwamen ook de resultaten. En direct heel snel. Straf. 

Wat was sportief je moeilijkste moment van dit jaar? 
Mijn twee zilveren medailles in Ecuador. Ik wou toch zeker 1 keer de gouden medaille behalen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. 

Wat was sportief je mooiste moment van dit jaar? 
De reis en het tornooi in Ecuador waren een hele ervaring. De lange reis was op zich al erg lastig, maar dan komen er ook nog de extra maatregelen bij. De omstandigheden en de speelstijlen in Ecuador waren ook volledig nieuw voor me. Ik heb wel veel kunnen leren tijdens het tornooi en dat maakt het erg mooi.  

“De omstandigheden en de speelstijlen in Ecuador waren volledig nieuw voor me.”

En naast de tafeltenniszaal? 
Ik heb een heel erg leuke vakantie gehad deze zomer. Door de Covid-19 crisis zijn we niet naar Oostenrijk kunnen gaan, maar hebben we met vrienden een vakantiehuis gehuurd in de Ardennen (Spa). Een hele leuke vakantie. 

Wat verwacht je nog voor de rest van het seizoen? 
Ik hoop vooral mijn seizoen in Frankrijk goed te beëindigen. Daarnaast staat het Belgisch Kampioenschap A in maart met stip op mijn agenda. 

Wat mogen we je toewensen voor 2022? 
Ik hoop vooral gezond te blijven en zonder blessures te kunnen spelen. Een succesvol seizoen mag ook zeker.