Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Terugblik 2021 Sara Devos

Het jaar 2021 loopt op haar einde. Tijd om terug te kijken naar een bewogen (Covid-19)jaar met pieken en dalen voor onze A-kern spelers. We beschrijven de doelen en wikken en wegen hun succes. We richten ons kort op het leven naast de tafeltenniszaal en zijn benieuwd naar de vooruitzichten voor 2022. 

Sara Devos

Hoe kijk je terug op dit jaar? 
Het was een moeilijk jaar waar er veel tornooien werden afgelast omwille van de Covid-19 crisis. Uiteindelijk ben ik wel tevreden met de resultaten die ik alsnog heb kunnen behalen.

Wat waren vooraf jouw doelen? 
Mijn niveau op training omzetten naar de wedstrijden, het klinkt cliché. Daarnaast was het een doel om goede resultaten te behalen in de competities en op tornooien, maar ik had vooraf geen specifieke wedstrijd of tornooi waar ik op gefocust was.  

Heb je de doelen behaald? 
Mijn resultaten in de competitie zijn tot nu toe al zeer goed. Ik ben tevreden met die verwezenlijking, maar toch heb ik het gevoel dat ik nog beter kan tijdens de wedstrijden. Ik hoop zo verder te blijven ontwikkelen. 

Van welke speler ben je dit jaar het meest onder de indruk? 
Ik was dit jaar onder de indruk van de prestaties van Olav Kosolosky. Ondanks zijn blessures is hij blijven verder groeien en heeft hij mooie resultaten behaald. Erg knap. 

Wat was sportief je moeilijkste moment van dit jaar? 
Sinds dit jaar speel ik voor 3 nieuwe clubs. Tijdens de eerste wedstrijden van een nieuwe club ervaar ik stress. Dat is natuurlijk niet positief voor mijn resultaten. Dat was toch wel lastig dit jaar. 

“Tijdens de eerste wedstrijden van een nieuwe club ervaar ik stress, dat is wel lastig.”

Wat was sportief je mooiste moment van dit jaar? 
Vast en zeker het avontuur in Ecuador waar ik twee keer de gouden medaille kon behalen. Het is één van de weinig tornooien die ik gespeeld heb dit jaar en de verwachtingen waren vooraf erg hoog. Het is nooit gemakkelijk om die verwachtingen dan ook in te lossen, maar ik ben blij dat het toch is gelukt. 

“Het is nooit gemakkelijk om hoge verwachtingen in te lossen.”

En naast de tafeltenniszaal? 
Ik ben op Kazou-vakantie gegaan naar Slovenië, dat was een hele leuke ervaring. Daarnaast heb ik ook tijd kunnen spenderen met vrienden en familie. Leuk om terug aan te denken. 

Wat verwacht je nog voor de rest van het seizoen? 
Ik verwacht dat ik nog een goed competitieseizoen zal spelen. Daarnaast kijk ik uit naar de komende tornooien en misschien kan ik nog eens een mooi resultaat behalen. Daar ga ik alleszins hard voor werken. 

Wat mogen we je toewensen voor 2022? 
Een goede gezondheid natuurlijk, dat blijft het belangrijkste. Daarnaast hoop ik succesvol te zijn in de competitie en tijdens de tornooien.