Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Terugblik 2021 Tom Closset

Het jaar 2021 loopt op haar einde. Tijd om terug te kijken naar een bewogen (Covid-19)jaar met pieken en dalen voor onze A-kern spelers. We beschrijven de doelen en wikken en wegen hun succes. We richten ons kort op het leven naast de tafeltenniszaal en zijn benieuwd naar de vooruitzichten voor 2022. 

Tom Closset

Hoe kijk je terug op dit jaar? 
Positief. Ik ben tevreden van mijn behaalde resultaten. De kwartfinales op het Europees en Wereld Kampioenschap springen er dan vooral uit. Ik heb dit jaar mooie prestaties kunnen leveren op internationale tornooien. 

Ik heb dit jaar mooie prestaties kunnen leveren op het Europees en Wereld Kampioenschap”

Wat waren vooraf jouw doelen? 
Ik had twee grote doelen, het deelnemen aan de top 10 U15 en deelnemen aan het Wereld Kampioenschap jeugd. Ik had niet verwacht dat ik er ook resultaten ging boeken. 

Heb je de doelen behaald? 
Ja, ik heb ze zelfs overtroffen. Ik ben heel erg tevreden van mijn jaar. 

Van welke speler ben je dit jaar het meest onder de indruk? 
Van Olav Kosolosky. Ik ken hem natuurlijk heel erg goed, maar hij heeft me echt kunnen verbazen met zijn prestaties dit jaar. Hij is sterk verbeterd dit jaar. 

Wat was sportief je moeilijkste moment van dit jaar? 
Sportief waren er geen moeilijke momenten voor mij dit jaar. Het moeilijkste moment was ongetwijfeld naast de tafeltenniszaal. Het overlijden van mijn opa.

Wat was sportief je mooiste moment van dit jaar? 
Mijn bronzen medaille op het top 10 tornooi U15. De verwachtingen waren vooraf niet al te hoog, maar ik heb daar erg knappe resultaten kunnen neerzetten. Ik ben erg trots op die bronzen medaille. 

“Ik ben erg trots op die bronzen medaille op het top 10 U15 tornooi”

En naast de tafeltenniszaal? 
Ik heb enorm genoten van mijn vakantie in Spanje. 

Wat verwacht je nog voor de rest van het seizoen? 
Ik verwacht dat ik nog goede prestaties kan neerzetten in de Franse competitie en op de komende internationale tornooien.  

Wat mogen we je toewensen voor 2022? 
Ik hoop dat ik het seizoen nog goed kan afsluiten. Daarnaast hoop ik dat we gespaard blijven van een nieuwe Covid-19 crisis zodat alle competities en tornooien kunnen blijven doorgaan. Tot slot hoop ik ook te kunnen slagen voor al mijn vakken op school. 

 

Bedankt ITTF voor de foto.
"Courtesy of ITTF"