Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Terugblik 2021 Vitja Lutsenko

Het jaar 2021 loopt op haar einde. Tijd om terug te kijken naar een bewogen (Covid-19)jaar met pieken en dalen voor onze A-kern spelers. We beschrijven de doelen en wikken en wegen hun succes. We richten ons kort op het leven naast de tafeltenniszaal en zijn benieuwd naar de vooruitzichten voor 2022. 

Vitja Lutsenko

Hoe kijk je terug op dit jaar? 
Het was best wel een bijzonder jaar omdat de Covid-19 crisis steeds om de hoek bleef kijken.  Het was mijn eerste jaar middelbaar en eerste jaar in de topsportschool (ondertussen 2de jaar). Uiteindelijk bleek het een spannend jaar met veel nieuwe elementen. Uiteindelijk kijk ik positief terug op dit jaar. 

Wat waren vooraf jouw doelen? 
Mijn belangrijkste doel was vooral om mijn werkpunten te verbeteren die de trainers opmerken. Zo probeer ik een betere speler te worden.

“Mijn belangrijkste doel was vooral om mijn werkpunten te verbeteren”

Heb je de doelen behaald? 
Ja, ik heb het gevoel van wel. Ik krijg ook positieve feedback van de trainers. Ik heb mijn werkpunten kunnen verbeteren. Er komen steeds werkpunten bij, maar daar word ik beter van. 

Van welke speler ben je dit jaar het meest onder de indruk? 
De speler waar ik het meest van onder de indruk ben is Olav Kosolosky. Na een lange blessure is hij toch weer voluit gaan trainen en heeft hij een gouden medaille behaald in de dubbelreeks op het EK U21 in Spa. 

Wat was sportief je moeilijkste moment van dit jaar? 
Eigenlijk heb ik niet echt een moeilijk moment gehad dit jaar. Ik heb op sommige momenten wel mijn ouders gemist omdat ik op internaat zit. 

Wat was sportief je mooiste moment van dit jaar? 
Dat was op het internationaal jeugdtoernooi in Frankrijk (Roncq). Ik behaalde een gouden medaille en daar ben ik nog altijd heel erg trots op!

“Ik behaalde een gouden medaille en daar ben ik nog altijd heel erg trots op!”

En naast de tafeltenniszaal?
Naast de tafeltenniszaal vond ik mijn vakantie in Frankrijk met mijn gezin heel leuk. Ik heb enorm genoten van de prachtige natuur.

Wat verwacht je nog voor de rest van het seizoen? 
Ik verwacht nog een intensief seizoen met veel trainingen, maar ook veel plezier op internaat met de andere spelers van de topsportschool.

Wat mogen we je toewensen voor 2022? 
Een fantastisch en leerrijk jaar met een goede gezondheid en veel plezier!