Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Top 10 Europa jeugd

De beste Europese jeugdspelers verzamelen op het einde van deze week in Tours voor de Europe Youth Top 10 (30 september - 2 oktober). Sara Devos en Lilou Massart zijn de Belgische deelnemers. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste resultaten. In iedere leeftijdscategorie (U15 en U19) komen de 10 beste spelers in 1 poule tegen elkaar uit. De 9 wedstrijden worden netjes verdeeld over 3 dagen. Zondagavond worden de kampioenen gehuldigd.

Dag 1 

Lilou Massart, Europees kampioene U15, is een van de favorieten van dit toernooi. Ze mocht de competitie openen bij de U15 tegen Maria Berzosa (Spanje). Het werd meteen een thriller. Lilou kon haar gekende vechtlust meteen gebruiken en in de belle met 17-15 triomferen. De tweede wedstrijd van Massart ging jammer genoeg met 2-4 verloren tegen de Duitse Eireen Kalaitzidou. Lilou sloot de eerste dag wel mooi af. Tegen Santa Mariana (Portugal) boekte ze een vlotte 4-1-winst. Lilou staat zo na dag één op een gedeelde derde plaats.

Sara Devos ging bij de U19 goed van start tegen de Portugese Pinto, maar verloor gaandeweg de grip op de wedstrijd. Dat resulteerde uiteindelijk in een 2-4-nederlaag. Tegen de Duitse Mia Griesel kon Sara geen vuist maken. De wedstrijd werd met 0-4 verloren. Op het einde van de dag moest Sara het opnemen tegen de tweede Duitse in dit veld. Tegen Naomi Pranjkovic slaagde Sara er wel in om een setwinst te behalen, maar ook deze Duitse bleek te sterk. Een derde nederlaag voor Sara. Morgen liggen nieuwe kansen...

Dag 2

Ook vandaag gaf Lilou Massart het startschot voor de Belgen. Tegen de Poolse Zofia Sliwka had Lilou nog wat moeite om het juiste ritme te vinden in de eerste set. Maar na het verlies van die set, nam Lilou vlot de maat van dit Poolse talent. Een nieuwe 4-1-zege en de podiumkansen blijven volledig intact. In de tweede wedstrijd van de dag moest Lilou het opnemen tegen de Duitse Neumann. Ze had het niet onder markt en moest na zes sets uiteindelijk het onderspit delven. Tegen de Roemeense Sferlea was het opnieuw vechten. Massart hield het hoofd opnieuw koel en kon in de belle triomferen. Morgen staan er nog drie wedstrijden op het programma voor Lilou. Momenteel staat ze op de vierde plaats, maar op de laatste dag is er nog veel mogelijk. Een medaille behoort zeker tot de mogelijkheden. 

Sara Devos startte haar tweede dag tegen de Roemeense Ioana Singeorzan. Het werd opnieuw een moeilijke wedstrijd voor onze VTTL-speelster. Sara vocht voor wat ze waard was, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. In de vijfde wedstrijd kwam er eindelijk de bevrijding voor Devos. De Poolse Anna Brzyska was de tegenstandster. Devos kwam snel 0-2 achter in sets, maar knokte zich terug in de wedstrijd. Een belle bracht de beslissing, Sara had vertrouwen en stoomde door naar een welverdiende eerste overwinning in dit tornooi. Later op de dag ging de wedstrijd tegen de Kroatische Arapovic jammer genoeg wel verloren. Sara moet voorlopig tevreden zijn met één winstmatch en een tiende positie. Hopelijk raakt ze op de derde dag nog weg van die laatste plaats. Komaan Sara!

Dag 3

Lilou Massart moest op de derde dag meteen een bittere pil slikken. De Française Hochart was met 4-0 te sterk. Veel beterschap kwam er in de partij tegen de Roemeense Mei Rosu. Lilou vocht zich naar een voorsprong, maar kon het niet afmaken. In de zevende set was het uiteindelijk nog de Roemeense die met de overwinning aan de haal. Gaetane Bled (Frankrijk) diende Lilou in de avond nog een laatste nieuwe nederlaag toe. Na een slechte derde dag eindigt Lilou Massart het tornooi op de zesde plaats.
Sara Devos kende een betere derde dag bij de U19 meisjes. Elena Zaharia (Roemenië) was de eerste tegenstandster. Meteen een taaie klant, dat bleek ook in de score: 0-4-nederlaag. Devos herpakte zich later op de dag en kon vlot winnen van de Roemeense Mitrofan. Ook de Française Mobarek ging nog voor de bijl en zo eindigt Sara het tornooi met een positieve noot. Uiteindelijk eindigt onze VTTL-speelster op de achtste plaats.

Speler(s): 
Sara Devos
Datum: 
vrijdag, 30 september, 2022 tot zondag, 2 oktober, 2022
Plaats: 
Tours

 


LOGO SPORT VLAANDEREN