Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Wereldrecord

Maandagavond 18 april 2022, 21u15, Canvas: Jean-Michel Saive vs. Jan-Ove Waldner, EK tafeltennis 1994. Tafeltennispromotie op nationale televisie!

Heb jij maandagavond naar Wereldrecord op Canvas gekeken? Maarten Vangramberen gaat tijdens de 3de reeks van Wereldrecord wetenschappelijk te werk om Belgische topsportprestaties te analyseren. De epische EK-finale in april 1994 tussen Jean-Michel Saive en Jan-Ove Waldner staat in het geheugen gegrift. Reden genoeg voor Maarten Vangramberen om onze topsportwerking in Leuven te bezoeken. 

Om de EK-finale tussen Saive en Waldner in Birmingham te analyseren, werd de hulp ingeschakeld van VTTL-toppers Cedric Nuytinck en Margo Degraef. Ook Lisa Lung gaf het beste van zichzelf. 

Wat werd er geanalyseerd?

  • Het aantal omwentelingen van een bal
  • De reactiesnelheid van Cedric, Margo en Lisa
  • Geknoei met het pallet van Cedric
  • Het belang van het gehoor in onze sport
  • Alles wat het blote oog niet kan zien!

Daarnaast zien we een demonstratie van de beste opslag van Jan-Ove Waldner, de beste return van Jean-Michel Saive en een overdonderde Maarten Vangramberen. Ook sportpsychologe Zara Van De Ven en professorren Bert Vercnocke (KU Leuven) en Frederik Deconinck (Ugent) komen aan het woord tijdens deze aflevering van de snelste sport ter wereld.

Aflevering gemist? 

Heb je de aflevering van Wereldrecord gemist? Of kan je geen genoeg krijgen van de aflevering? Herbekijk dan het bezoek van Maarten Vangramberen en zijn ploeg hier op de website van VRT NU.