Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WK Teams Chengdu 2022

Voor de Belgische mannenploeg zit het WK teams in Chengdu erop. Cédric Nuytinck en co. kunnen met het behalen van de 1/8ste finale terugblikken op een mooi tornooi. De titels bij de mannen en vrouwen gingen zoals verwacht naar China. “We mogen fier zijn op de prestaties die we geleverd hebben”, aldus Nuytinck.

Cédric Nuytinck, Martin Allegro, Adrien Rassenfosse, Florent Lambiet en Laurens Devos waren met beperkte ambities afgereisd naar China. In de eerste groepsmatchen bleek al meteen dat de Belgische mannen in een goede vorm staken. Chinees Taipei, reekshoofd nummer 7, werd meteen met 3-1 verslagen. Een opsteker van formaat. Na een nieuwe zege, 3-0 tegen Singapore, was de kwalificatie voor de 1/8ste finales een zekerheid. Tegen Kroatië werd er gestreden om de groepswinst. Na een mooie strijd moesten de Belgische mannen met 1-3 de duimen leggen. Cédric Nuytinck haalde tegen Andrej Gacina (WR 25) de enige wedstrijd binnen voor de Belgen. De loting was de Belgen niet gunstig gezind. Zweden kwam uit de bus als tegenstander in de 1/8ste finale. Er werd met 0-3 verloren, maar er zat veel meer in. De Belgen konden hun kansen net niet grijpen. 
“Er lagen inderdaad wel mogelijkheden”, bevestigt Nuytinck. “Ik denk dat Allegro zeker nog beter had kunnen doen op dit tornooi en voor mezelf had ik het gevoel dat ik die wedstrijd tegen Mattias Falck kon winnen. Het zijn lessen die we moeten meenemen voor de toekomst.”

Stap vooruit
Achteraf bekeken is een 1/8ste finale wel een zeer goed resultaat voor onze jonge ploeg. Er zit muziek in voor de toekomst. Een rechtstreeks ticket voor de volgende Europese Spelen lijkt voor de ploeg trouwens bijna een zekerheid. “We mogen fier zijn op deze prestatie”, verklaarde Nuytinck. “Als ploeg hebben we een grote stap vooruitgezet. Het geloof om goede resultaten te behalen was aanwezig en dat is enorm belangrijk.”

Huwelijksreis
Voor Cédric Nuytinck (29) breekt er nu een korte rustperiode aan. “Ik ga nu een week op huwelijksreis. Dat wordt even genieten na een vermoeiende zomer. Daarna is het weer tijd om me voor te bereiden op de wedstrijden in de Bundesliga en het WTT-tornooi in Slovenië. In november en december is er nog de Bundeliga, Beker van Duitsland en de Champions League. Er komen dit jaar dus nog drukke maanden aan."

Meer info: 

Misschien interesseert dit u ook

LOGO SPORT VLAANDEREN