Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Contender Tunis 2022

Een pak Belgen komen deze week in actie op de WTT Contender (1-6 augustus) in Tunis. De meesten schoten op maandag al uit de startblokken, enkel Margo Degraef begon een dagje later aan haar enkeltornooi. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de voornaamste resultaten in Tunesië.

Cédric Nuytinck hoopte in Tunis vertrouwen te tanken voor het EK in München. In het enkelspel kon hij alvast weinig matchritme opdoen, want al na de eerste kwalificatieronde zat zijn tornooi erop. De Luxemburger Eric Glod was de 'boosdoener'. Een bittere pil om te slikken voor onze Belgische kampioen. Adrien Rassenfosse moest ook na ronde één opkrassen. Hij speelde een knappe wedstrijd tegen de Zuid-Koreaan Cho Daeseong, maar kwam uiteindelijk in de belle net dat tikkeltje tekort.

Lambiet en Allegro
Gelukkig waren er nog Florent Lambiet en Martin Allegro om de Belgische eer hoog te houden op de eerste dag. In ronde twee van de kwalificaties kregen beide spelers een zware dobber voorgeschoteld. Lambiet speelde een sterke match tegen de Kroaat Filip Zeljko, maar kwam in de vijfde set net tekort. Allegro moest de degens kruisen met de Japanner Kazuhiro Yoshimura. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk was een belle het logische gevolg. Onze landgenoot toonde zich daarin ijzersterk en kon de kwalificatie naar ronde 3 forceren. Allegro nam het in de laatste voorronde op tegen de Kroaat Filip Zeljko. Het werd opnieuw een spannende wedstrijd tegen de Kroaat. Beide spelers wisselden de sterke sets af en zo kwam het opnieuw tot een belle. Daarin toonde Allegro zich oppermachtig. Op de hoofdtabel moest hij voorbij de Chinees Liu Dingshuo. Martin pakte wel nog de eerste set, maar moest nadien toch zijn meerdere erkennen. Een 1-3 nederlaag en de laatste Belg werd uitgeschakeld.

Margo Degraef was ook afgereisd naar Tunesië. Ze wou nog wat matchritme opdoen in het vooruitzicht van het Europees kampioenschap in München. Jammer genoeg moest ze in de tweede kwalificatieronde meteen optornen tegen Cheng Hsien-Tzu (Chinees Taipei). Margo had het moeilijk om haar ritme te vinden en keek snel tegen een achterstand aan. Er kwam geen beterschap en onze landgenote ging kansloos onderuit. Het tornooi zit er dus al vroeg voor Degraef.

Dubbelspel

Cédric Nuytinck vormde een onuitgegeven duo met Adrien Rassenfosse in Tunis. Ze begonnen de competitie in de tweede kwalificatieronde. De Chinezen Xue en Zhao waren daarin de tegenstanders. Het werd een zware wedstrijd voor onze landgenoten. Al snel kwamen ze 0-2 achter in sets. Er kwam een heropvlakkering, met setwinst, maar in vier sets konden de Chinezen dan toch triomferen. Toch betekende dit niet het einde van dit onuitgegeven duo. Op het laatste moment kregen ze nog een wild card en stonden ze toch op de hoofdtabel. Daarin werd wel succes geboekt. Tegen een duo uit India namen ze een uitstekende start en stoomden ze door naar wat op het eerste zicht een gemakkelijke overwinning zou worden. Toch vochten de Indiërs terug en na 4 set stonden de bordjes terug in evenwicht. Uiteindelijk trokken Cédric en Adrien alsnog aan het langste eind. Zij namen het nadien in de kwartfinale op tegen de Japanners Kizukuri-Harimoto. De halve finales halen zat er echter niet in. Met 1-3 werd verloren. Ook Florent Lambiet en Martin Allegro stonden op de hoofdtabel en zij boekten een vlotte 3-1 zege tegen de Fransen Roland-Rembert. Voor een plaats in de halve finale moesten zij voorbij het duo Chuang-Chen. Na een heuse thriller moesten de Belgen jammer genoep de duimen leggen. Beide Belgische teams werden zo uitgeschakeld in de kwartfinale.

Speler(s): 
Margo Degraef
Cedric Nuytinck
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
maandag, 1 augustus, 2022 tot zaterdag, 6 augustus, 2022
Plaats: 
Tunis

 


LOGO SPORT VLAANDEREN