Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Feeder Boedapest 2022

Deze week vindt de WTT Feeder in Boedapest plaats (18-22 juli). Cédric Nuytinck en Margo Degraef zijn actief in Hongarije. We houden u op de hoogte van hun resultaten op deze pagina.

Margo Degraef kwam op de eerste dag (maandag) al in actie. In de eerste ronde van de kwalificaties moest ze het opnemen tegen de Indische Takeme Sarkar (WR 549). Het werd meteen een moeilijke wedstrijd voor de Antwerpse. Na vlotte setwinst in de eerste set verloor ze de grip op de wedstrijd. De Indische rook haar kans en kon een belle afdwingen. Jammer genoeg ging die nipt verloren voor onze landgenote, een grote ontgoocheling voor Margo. Ze kan zich nu klaarstomen voor het EK in München. Kop op Margo!

Cédric Nuytinck stond als reekshoofd al op de hoofdtabel in het enkelspel. Hij moest het opnemen tegen de jonge Japanner Suzuki. Een verraderlijke tegenstander, zo bleek meteen. Tijdens de eerste set werd er prompt tafeltennis van zeer hoog niveau geserveerd. Nuytinck kon die met enige moeite binnenhalen. Suzuki was niet onder de indruk en bleef onze landgenoot bestoken met harde slagen. Het recept leek te werken. In geen tijd stond de Japanner met 3-1 voor in sets. De Belgische kampioen kon nog één set winnen, maar stond toch met de rug tegen de muur. Ook een time-out kon het tij niet keren. Het werd 10-6 voor Suzuki in de zesde set. De uitschakeling wenkte, maar dan kwam die mentale veerkracht weer naar boven. Nuytinck werkte alle matchballen weg, maar bij 11-10 volgde een vijfde matchbal. Opnieuw kon Nuytinck die overleven. Het bleef zenuwslopend, maar bij 16-15 kon Nuytinck die set toch pakken. In de beslissende set leek het mentale voordeel dus voor de Oost-Vlaming. Suzuki bleef echter kalm en kwam op voorsprong. Nuytinck nam over en stond die voorsprong niet meer af. Wat een overwinning! En een sterk staaltje mentale veerkracht... Op naar de volgende ronde!

Duel met Falck
In de tweede ronde trof Nuytinck de Zweed Mattias Falck (WR 36). Een nieuwe thriller? Nee, dat werd het niet. Nuytinck gaf alles, maar moest telkens nipt de duimen leggen in de sets. Een 0-4-nederlaag was het zware verdict. Het toernooi in Boedapest zit er dus ook op voor onze Belgische kampioen.