Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Feeder Olomouc 2022

Deze week vindt de WTT Feeder in Olomouc (23-28 augustus) plaats. Paralympisch kampioen Laurens Devos is onze enige deelnemer. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste resultaten.

Laurens Devos moest het in de tweede kwalificatieronde in het enkelspel opnemen tegen de Egyptenaar Youssef Abdel-Aziz (WR 592). De paralympische kampioen knokte zich naar een droge, maar felbevochten 3-0-zege. Er wachtte een nieuwe uitdaging voor Devos in de derde kwalificatieronde. Daarin was de Luxemburger Eric Glod de tegenstander. Devos begon goed aan de wedstrijd en won nipt de eerste set. Het hoge spelniveau kon hij aanhouden en opnieuw werd er afgesloten met een 3-0-zege. De Pool Milosz Redsimski (WR 251) was de laatste horde voor de hoofdtabel.

Opnieuw startte Laurens sterk aan de wedstrijd. Hij kon de wet dicteren en de eerste set binnenhalen. Een vlotte zege leek weer mogelijk, maar in de derde set vocht de Pool terug. Redsimski sleepte er nog een vierde set uit, maar daarin toonde Devos zich nipt beter en dat resulteerde in een 3-1-overwinning. Op naar de hoofdtabel!

Ishiy net dat tikkeltje sterker
De Braziliaan Vitor Ishiy (WR 64) was de tegenstander in de Round of 64. Laurens Devos begon opnieuw zeer sterk aan de wedstrijd. Een stunt leek even in de maak nadat Devos twee sets kon binnenhalen. Maar de Braziliaan vond net op tijd zijn goede spelniveau terug en kon de leiding nemen. Een belle was zeker nog mogelijk, maar de cruciale punten gingen naar Ishiy en die kon daarmee de wedstrijd winnend afsluiten na zes sets. Jammer voor Laurens, maar hij mag terugblikken op een zeer mooi toernooi. 

 

Speler(s): 
Laurens Devos
Coach(es): 
Bojan Tokic
Datum: 
dinsdag, 23 augustus, 2022 tot zondag, 28 augustus, 2022
Plaats: 
Olomouc