Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Cuenca 2022

Deze week vindt de WTT Youth Contender in Cuenca (29 augustus-31 augustus) plaats. Tom Closset en coach Carlo Agnello hebben de trip naar Ecuador gemaakt. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste resultaten.

De meisjes hebben in Ecuador hun competitie al afgewerkt. Deze week is het er de beurt aan de jongens. Tom Closset speelde zijn eerste groepswedstrijden bij de U17. Tegen de Ecuadoraan Crespo werd er meteen een overwinning behaald. Ook de Peruaan Barrios was in de tweede poulematch geen partij voor onze VTTL-topper. In de 1/16de finale was Closset vrij. De Chileen Quinones bood in de 1/8ste finale alvast meer weerwerk. Onze landgenoot moest tot het uiterste gaan om in de vijfde set de kwalificatie af te dwingen voor de kwartfinale. In die kwartfinale volgde een heuse clash met de 15-jarige Dominicaan Ramon Vila. In tegenstelling tot de 8ste finales waar Tom nog aan het langste eind trok, moest hij nu echter het hoofd buigen. 

Ook in de U19-reeksen zijn er podiumkansen weggelegd voor Tom. In de poules nam hij alvast vlot de eerste twee hordes. De Ecuadoraan Gonzalez en de Chileen Fuentes werden met 3-1 aan de kant gezet. Voor een plaats in de halve finales moest hij voorbij de Ecuadoraan Vasquez. Maar ook hier werd een spannende wedstrijd net niet gewonnen. Na een nieuw verlies in 5 sets eindigt het tornooi van Tom Closset opnieuw in de kwartfinales.

 

 

Speler(s): 
Tom Closset
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
maandag, 29 augustus, 2022 tot woensdag, 31 augustus, 2022
Plaats: 
Cuenca
Opvolging: