Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Star Contender Slovenië 2022

Tom Closset, Sara Devos, Julie Van Hauwaert en Lilou Massart verdedigen de Belgische eer tijdens de WTT Youth Star Contender in Otocec, Slovenië. Tom Closset eindigde het tornooi in de 8ste finales. Sara en Julie konden geen vuist maken op dag 1. 

Dag 1: 29 maart

U19 Heren enkel:
Tom Closset (WR 41) mocht aanvatten in groep 5 met tegenstanders Felix Lebrun (WR 8), Vincent Senkbeil (WR 55), Adam Stalzer (WR 21). Hij verloor met 0-3 van de Fransman Lebrun, maar won wel met 3-0 van de Duitser Senkbeil en met 3-1 van de Tsjech Stalzer. Daarmee kan Tom zich kwalificeren voor de knock-out fase van morgen. 

U19 Heren dubbel:
Tom Closset en de Spanjaard Daniel Berzosa (WR 11) kwamen in 8ste finales uit tegen het Australische duo Finn Luu en Nicholas Lum (WR 8). Tot 1-1 ging de wedstrijd gelijk op. Daarna nam het Australische duo de wedstrijd in handen en wonnen ze met 1-3. Tom en Daniel zijn uitgeschakeld. 

Dag 2: 30 maart

U19 Heren enkel:
Tom Closset nam het in de 8ste finales op tegen de Indiër Payas Jain (WR 5). Na een sterke start kon hij de eerste set binnenhalen met 14-12. Daarna nam de Indiër de wedstrijd in handen waardoor Tom werd uitgeschakeld met een 1-3 nederlaag. 

Dag 3: 1 april

U19 Dames enkel:
Sara Devos (WR 27) komt uit in groep 5 tegen Hana Arapovic (WR 13), Linda Zaderova (WR 46) en Clea De Stoppeleire (WR 59). Sara verloor alle groepswedstrijden en is uitgeschakeld in het enkelspel. Ze verloor met 1-3 tegen De Stoppeleire, met 0-3 tegen Hana Arapovic en nipt met 2-3 tegen Linda Zaderova.  
In groep 6 vinden we Julie Van Hauwaert (WR 52). Ze lootte Charlotte Lutz (WR 15), Bianca Mei Rosu (WR 25) en Ilona Sztwiertnia (WR 64) in haar groep. Ook Julie verloor alle groepswedstrijden en is uitgeschakeld in het enkelspel. Charlotte Lutz bleek met 2-3 te sterk, Ilona Sztwiertnia met 1-3. Haar laatste wedstrijd tegen Bianca Mei Rosu werd met 2-3 verloren. Een echte "net-niet"-dag in het enkelspel. 

U19 Dames dubbel:
Sara Devos en Julie Van Hauwaert namen het in de 8ste finales op tegen het Franse duo Avezou-De Stoppeleire. Het Franse duo ging vliegend van start waardoor er tamelijk snel een 0-2 tussenstand op het bord stond. Daarna konden Sara en Julie nog tegen prikken, maar uiteindelijk moesten ze zich gewonnen geven na een 1-3 nederlaag. Einde van een kort tornooi voor Sara en Julie in Slovenië. 

U15 Dames enkel: 
Lilou Massart (WR 164) neemt het in groep 2 op tegen Bianca Mei Rosu (WR 25), Nina Darovcova (WR 132) en Ana Gergek. Lilou verloor één, maar won haar twee andere groepswedstrijden. Ze gekwalificeerde zich als tweede in groep 2. Lilou zal het in de 8ste finales opnemen tegen Française Gaetane Bled (WR 72). 

U15 Dames dubbel:
Lilou Massart en Nina Darovcova kwamen in de 8ste finales uit tegen het Portugese duo Vitorino Leal-Ramos Costa en wonnen eenvoudig met 3-0. In de kwartfinale stonden ze tegenover het duo Sliwka-Jifcu. Na een 3-1 overwinning mogen Lilou en Nina zich opmaken voor de halve finale van morgen tegen het Duitse duo Kalaitzidou-Stefanska. 

Dag 4: 2 april

U15 Dames enkel: 
Lilou Massart (WR 164) mag het in de 8ste finales opnemen tegen Française Gaetane Bled (WR 72). De eerste set ging naar de Franse favoriet, maar daarna nam onze landgenoot een hoge vlucht in haar spel. Lilou won met  3-1 en plaatste zich voor de kwartfinale. Daar mocht ze het opnemen tegen de Portugese Mariana Santa (WR 89). Opnieuw was Lilou de underdog, maar daar was op de tafel niets van te zien. Na een sterke partij won ze overtuigend en mocht ze aanvatten in de halve finale. Als absolute underdog kwam ze tegenover de Egyptische Hana Goda (WR 4), de speelster met de hoogste wereldranking in deze U15-reeks. De eerste set werd nipt uit handen gegeven (11-13), maar daarna stond er geen maat op Hana Goda. Met een 0-3 nederlaag werd Lilou Massart uitgeschakeld. 

U15 Dames dubbel:
Lilou Massart en Nina Darovcova namen het in de halve finale op tegen het Duitse duo Kalaitzidou-Stefanska. Na een evenwichtige partij konden ze met 2-3 winnen en plaatsten ze zich voor de finale. Daar stonden ze opnieuw tegen een Duits duo: Koharu Itagaki - Josephina Neumann. De eerste set werd binnen gehaald, maar daarna namen Itagaki en Neumann de wedstrijd over. Uiteindelijk verloren ze met 1-3. Lilou Massart sluit daarmee een heel sterk tornooi af met een mooie 2de plaats. 

Speler(s): 
Sara Devos
Tom Closset
Julie Van Hauwaert
Coach(es): 
Yannick Vostes
Carlo Agnello
Datum: 
dinsdag, 29 maart, 2022 tot zaterdag, 2 april, 2022
Plaats: 
Otocec

 


LOGO SPORT VLAANDEREN