Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

BK BCDE Enkel

Datum: 
zondag, 20 maart, 2022
Plaats: 
Centre Sportif Blocry, Place des Sports 1, 1348 Louvain-La-Neuve

Centre Sportif Blocry, Louvain-La-Neuve, 20 maart 2022. Het strijdtoneel voor de Belgische Kampioenschappen enkel BCDE. De Belgische topspelers in de B, C, D en E-reeksen werden gisteren in Louvain-La-Neuve verwacht voor het BK enkel. 

In totaal werden er in 7 categorieën gespeeld voor de Belgische titel. 3 vrouwelijke reeksen, 4 mannelijke reeksen. Er schitterden 11 spelers van Vlaamse clubs op het podium. 3 gouden, 3 zilveren en 5 bronzen medailles. 

B-reeksen
Dames: In de Damesreeks kwamen 8 speelsters met een B0-klassement in actie. Ze konden de verwachtingen inlossen en vormden de kwartfinales. Dat leverde erg spannende wedstrijden op. Uiteindelijk kon enkel Kim Bakkers (TTC Meerdaal Leuven) zich plaatsen voor de halve finale als speelster van een Vlaamse club. Daar verloor Kim van Candice Lardinois. Uiteindelijk kon Candice Lardinois Belgisch Kampioene worden na een spannende vijfsetter in de finale tegen Lilou Massart. Een 2-0 voorsprong voor Massart werd nog goedgemaakt door Lardinois. Kim Bakkers en Eloise Duvivier werden 3de
Heren: Een moeilijke dag voor de Vlaamse Heren in de B-reeks. Er werden geen podiumplaatsen bereikt. Alessi Massart werd tamelijk vlot Belgisch Kampioen, David Henkens werd 2de. Derde plaatsen waren er voor Arthur Bilas en Christian Blondeau. 

C-reeksen
Dames: Een aantal verassingen bij de Dames in de C-reeks. De C0-speelsters gaven niet thuis, behalve Elea Colot. Ze werd vlot Belgisch Kampioene. Anais Romain werd knap 2de. Derde plaatsen waren voor Ilena Sanna en Leen Cardinaels (TTV Lipalet) die een sterk tornooi op het podium mochten vieren. 
Heren: Birger Marteel (TTC Oostduinkerke) mag zich één jaar lang Belgisch Kampioen noemen. In een erg spannende finale kon de West-Vlaming Charles Janssens verslaan in een vijfsetter. De finale ging op en neer, maar werd uiteindelijk door Birger gewonnen met 14-12. Er waren ook knappe derde plaatsen voor Gregory Weyn en Pepijn Surmont (TTC Schulen) die beide een aantal C0-spelers konden uitschakelen. Pepijn moest zich na een vijfsetter gewonnen geven in de halve finale. 

D-reeksen
Dames: Sarah Coesemans (TTC Nodo) werd, als D2 speelster, Belgisch Kampioene. Erg knappe prestatie van Sarah die maar liefst vijf D0-speelsters moest uitschakelen voor de felbegeerde titel. Gitte Gregoor (TTC Tamara Hoeselt) kwam net te kort in de finale. Ze werd vice-kampioene na een verloren vijfsetter in de finale. Mona Vanalderweireldt (TTV De Woudpalet) mocht als derde Vlaamse op het podium schitteren naast Maryon Vanloo. 
Heren: Theo Colot werd Belgisch Kampioen. In de finale was hij sterker dan Thomas Vanacker (TTV De Woudpalet), die een sterk tornooi net niet kon verzilveren met een Belgische titel. Thomas schakelde vier D0-spelers uit richting de finale, maar was moegestreden tegen Theo Colot. Louis Denis en Hugo Fortez werden 3de

E-reeks
Heren: De Vlaamse clubs werden goed vertegenwoordigd op het podium in de E-reeks. Pieter Lafere (TTW Hurricane) werd knap Belgisch Kampioen. De Vlaams-Brabander met E2-klassement kon Christian Pattinama (TTC Poppel) verslaan in de finale. Beide spelers moesten een aantal E0-spelers uitschakelen voordat ze de finale mochten aanvatten. Op de derde plaatsen kregen we Noa Barbarin en Dorian Delebecque (TTW Hurricane)

  

Meer info: 

Misschien interesseert dit u ook

 


LOGO SPORT VLAANDEREN