Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

BK Libramont

Dit weekend kruisen onze beste tafeltennissers de degens in Libramont. Cédric Nuytinck (29) is in het enkelspel bij de mannen opnieuw de topfavoriet. Na vier Belgische titels op rij wil de Oost-Vlaming er in de provincie Luxemburg nog één aan z’n palmares toevoegen. Margo Degraef (23) van haar kant hoopt op eerherstel, nadat ze in 2020 de titel misliep. We kijken natuurlijk ook uit naar de prestaties van het jonge geweld. Louis Laffineur, Adrien Rassenfosse, Sara Devos en Julie Van Hauwaert. Het zijn spelers om in het oog te houden. Wie weet kunnen ze op dit BK al stunten?

Er zijn in de Belgische tafeltennisgeschiedenis weinig spelers te bespeuren die vijf of meer Belgische titels in het enkelspel op hun palmares hebben staan. Jean-Michel Saive steekt met 25 titels ver boven de rest uit. De oude generatie zal zeker Roger Lejeune (6), Norbert Van de Walle (6) en Daniel Nasseux (5) kennen, maar daar stopt het illustere rijtje wel. Cédric Nuytinck kan dit weekend met een vijfde titel op rij toetreden tot de galerij der groten. Is er de nodige tegenstand? Vanuit Waalse hoek wordt er veel verwacht van Florent Lambiet, finalist vorige editie, en Martin Allegro. Die laatste is zelfs voorbij Nuytinck geslopen op de wereldranglijst. Het kan dus een mooie strijd worden. Wat verwacht de titelverdediger zelf?

Goede vorm in Frankrijk
“Ik zit in een betere periode. De laatste weken was ik goed op dreef in Frankrijk en heb zelfs drie spelers uit de top vijftig van de wereld kunnen verslaan. Na vier titels op rij is er toch weinig sprake van druk. Ik ben dit jaar opnieuw de te kloppen man. De tegenstand zal vooral komen van mijn ploegmaats van de nationale ploeg, maar ik ben ook op mijn hoede voor de jonge Adrien Rassenfosse.”

Het dubbelspel laat Nuytinck bewust schieten op het BK. “Ik ben met de Pool Jakub Dyjas volledig gefocust op de toernooien die nog moeten komen en het EK in augustus. Dat zijn onze doelen. Daarom pas ik liever voor het Belgisch kampioenschap.”

Margo Degraef is bij de vrouwen een van de favorieten. Ze hoopt in de provincie Luxemburg op een tweede Belgische titel in het enkelspel. “De goede vorm is aanwezig. Vorig week heb in Kroatië gespeeld, nu in Slovenië. Het is zalig om weer internationale toernooien te spelen. Ik kijk enorm uit naar het Belgisch kampioenschap. Dit weekend zal ik mij weer kunnen meten met de andere toppers van ons land. Na de afgelasting van vorig jaar zal het een interessante editie worden. Verschillende meisjes hebben veel progressie gemaakt. Ik denk daarbij aan Sara Devos en Julie Van Hauwaert, maar ook de Waalse vrouwen presteren sterk. Het zal knokken worden. Ik behoor tot de favorieten, maar ik zal elke wedstrijd gefocust moeten zijn.”

Uitkijken naar Vlaamse jeugd
De BK-editie van 2020 was voor de Vlaamse Tafeltennisliga met twee enkeltitels een groot succes. Kersvers VTTL-voorzitter Marc Gijs kijkt dan ook reikhalzend uit naar het toernooi in Libramont. 
“Ik hoop weer op tweemaal goud in het enkelspel. Cédric Nuytinck is bij de mannen de grote favoriet. Tegenstand zal er nu vooral komen van Martin Allegro en Adrien Rassenfosse. Van Vlaamse kant reken ik erop dat Robin Devos kan tonen dat hij er nog steeds staat, dat Laurens Devos vooruitgang blijft maken én ben ik benieuwd wat Tom Closset vermag bij de ‘grote jongens’. Bij de vrouwen lijkt Margo Degraef klaar om een gooi te doen naar een tweede Belgische titel. Ze heeft zich goed voorbereid. Uitkijken bij de vrouwen doe ik graag naar Sara Devos en Julie Van Hauwaert. Ze zijn nu junior en het wordt stilaan tijd om zich te doen gelden aan de Belgische top. Dat kan al in Libramont.”

In Libramont zal er gestreden worden om vijf titels: mannen enkelspel, vrouwen enkelspel, mannen dubbelspel, vrouwen dubbelspel en dubbel gemengd. Daarnaast is er ook een BK voor G-sporters (staand en rolstoel). Op zaterdag 25 juni vinden de kwalificaties plaats van het enkelspel en de finales van het dubbelspel. Zondag 26 juni volgt de apotheose met de enkelfinales.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN