Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Terugblik 2021 Lotte Nuyttens

Het jaar 2021 loopt op haar einde. Tijd om terug te kijken naar een bewogen (Covid-19)jaar met pieken en dalen voor onze A-kern spelers. We beschrijven de doelen en wikken en wegen hun succes. We richten ons kort op het leven naast de tafeltenniszaal en zijn benieuwd naar de vooruitzichten voor 2022. 

Lotte Nuyttens

Hoe kijk je terug op dit jaar? 
Heel tevreden. Ik werd dit jaar toegelaten tot de topsportschool in Leuven. Daar ben ik heel erg blij mee.  

Wat waren vooraf jouw doelen? 
Mijn doelen waren vooral gericht op het bereiken van de topsportschool. Dat stond dit jaar toch centraal. Tijdens de lockdown van de Covid-19 crisis kon er enkel getraind worden. Ik had steeds een duidelijk doel voor ogen, wat me heeft gemotiveerd. Zo kon ik werken aan mijn niveau en mijn kansen voor de topsportschool vergroten. Uiteindelijk ben ik in aanmerking gekomen voor de topsportschool. Dat gaf me voldoening. 

“Ik had steeds een doel voor ogen, dat heeft me gemotiveerd”

Heb je de doelen behaald? 
Ja! Ik ben toegelaten tot de topsportschool. Ik ben erg benieuwd naar wat volgt. 

Van welke speler ben je dit jaar het meest onder de indruk? 
Ik kijk enorm op naar Paralympisch kampioen Laurens Devos. De manier waarop hij dit jaar opnieuw een Olympische medaille heeft behaald, werkt inspirerend. 

Wat was sportief je moeilijkste moment van dit jaar? 
Er waren dit jaar niet zoveel tornooien, maar het internationaal jeugdtornooi van Roncq herinner ik me nog goed. Het tornooi werd in juli georganiseerd en ik werd vierde, net naast het podium. Dat was jammer.

Wat was sportief je mooiste moment van dit jaar? 
Het Vlaamse jeugdkampioenschap in Pelt op 11 november. Ik was erg tevreden met mijn spel en kon uiteindelijk ook Vlaams kampioen worden bij de miniemen.

“Ik was erg tevreden dat ik Vlaams Kampioen bij de miniemen kon worden”

En naast de tafeltenniszaal? 
Met de klasvriendinnen van de lagere school ben ik in de zomervakantie op adventure kamp (LPM) gegaan in Durbuy. Een aanrader!

Wat verwacht je nog voor de rest van het seizoen?
Ik verwacht dat ik mijn stijgende niveau kan blijven doortrekken dit seizoen. Ik zou graag verder blijven ontwikkelen en een betere speelster worden. Hopelijk kan ik met mijn club een sterke terugronde spelen in de competitie. Dan kan het een erg mooi seizoen worden. 

Wat mogen we je toewensen voor 2022? 
Eerst en vooral een goede gezondheid natuurlijk. Ik hoop ook gevrijwaard te blijven van blessures. Tot slot hoop ik verder te blijven groeien zodat ik mooie resultaten kan behalen in de competitie, op tornooien en op het Belgisch Kampioenschap.

 

Bedankt LGETT voor de foto.