Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Terugblik 2021 Margo Degraef

Het jaar 2021 loopt op haar einde. Tijd om terug te kijken naar een bewogen (Covid-19)jaar met pieken en dalen voor onze A-kern spelers. We beschrijven de doelen en wikken en wegen hun succes. We richten ons kort op het leven naast de tafeltenniszaal en zijn benieuwd naar de vooruitzichten voor 2022. 

Margo Degraef

Hoe kijk je terug op dit jaar? 
Met gemengde gevoelens. Het was een vreemd jaar. Ik ben blij dat we uiteindelijk in september gewoon aan het competitieseizoen zijn kunnen beginnen en dat er terug veel wedstrijden zijn. Het begin van het jaar was vooral gebaseerd op veel trainen en de tweede helft konden we focussen op matchen.

Wat waren vooraf jouw doelen? 
Gezien de Covid-19 was het moeilijk om aan het begin van 2021 doelen te stellen. Ik probeerde me in de perioden zonder wedstrijden te focussen op het verbeteren van werkpuntjes. Ik ben nog niet zolang mijn sport aan het combineren met een halftijdse job, het was dit jaar dus ook een uitdaging om hier een evenwicht in te vinden.

“Topsport combineren met een halftijdse job is een hele uitdaging”

Van welke speler ben je dit jaar het meest onder de indruk? 
Dat vind ik een hele moeilijke vraag, er zijn veel spelers die goede prestaties hebben geleverd. Ik ga niet kiezen ;) .

Wat was sportief je moeilijkste moment van dit jaar? 
Het Europees kampioenschap in Warsaw, in juni. Ik had maanden geen wedstrijd meer gespeeld en keek enorm uit naar het EK. Helaas kon ik mijn niveau niet halen. Toen was ik enorm teleurgesteld.

Wat was sportief je mooiste moment van dit jaar? 
De dubbel met Nathalie Marchetti op het WK in Houston tegen Lily Zhang en Wu Yue. We speelden op tafel 1 tegen de USA en wonnen totaal onverwacht. De setting was spectaculair en we hadden het gevoel dat we in een TV-show aan het spelen waren. Die overwinning gaf een heel leuk gevoel.

“We hadden het gevoel dat we in een TV-show aan het spelen waren.”

En naast de tafeltenniszaal? 
Naast tafeltennis heb ik deze zomer enorm genoten van een roadtrip door Italië. Daar was ik 100% relaxed.

Wat verwacht je nog voor de rest van het seizoen? 
De rest van het seizoen hoop ik mijn niveau in wedstrijden nog wat op te krikken, hopelijk met wat goede resultaten. Ik kijk er naaruit om opnieuw een Vlaams en Belgisch kampioenschap te kunnen spelen. Verder hoop ik internationaal wat meer te kunnen spelen.

Wat mogen we je toewensen voor 2022? 
Een goede gezondheid natuurlijk. Daarnaast ook goede resultaten in de zaal en terug meer momentjes met vrienden en familie zonder corona naast de zaal. 

 

Bedankt Zazougroep voor de foto.