Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaamse Kampioenschappen Veteranen

Datum: 
zondag, 23 april, 2023
Plaats: 
Sporthal van Kamsa, Pastoor Dergentlaan 47, 3200 Aarschot

De veteranen waren zondag op post voor het VK veteranen in Aarschot. In twaalf reeksen werd er voor de titel(s) gestreden. Uiteindelijk was het net als vorig jaar de provincie Oost-Vlaanderen die met de Trofee Roger Toussein aan de haal ging.

Geen mooi lentezonnetje om de deelnemers zondag te begeleiden in Aarschot. Het waren onze toppers die het mooie weer moesten maken. In de reeks dames 40+ werd er fel strijd geleverd. De titel ging wel logischerwijs naar Nele Van De Voorde (B4, Rooigem Gent). Greet Geldof (C6) en Barbara Billerbeck (D4) namen plaats op de andere tredes van het podium. Iris Roosens (B6, Nodo Ekeren) maakte haar favorietenrol waar bij de dames 50+. Diane De Paepe (C2) was eveneens in vorm en verloor enkel van Iris Roosens. Voor de derde plaats was het veel spannender: Christiane Vanchaze (C4) kon dankzij winst in het onderlinge duel met Katty De Walsche (D6) toch brons grijpen.
De andere titels bij de dames gingen naar Gerda Van Achter (D6, 60+), Karine De Smedt (D0, 65+) en Magda Baetens (D6, 70+).

Hurricane verovert drie titels
In een grote poule van negen spelers werd er gestreden voor goud in de reeks heren 40+. Verschillende B-spelers tekenden present. Het waren de B4'en die de lakens uitdeelden. Marijn Waeyenbergh (B4, Merelbeke) was de grote triomfator. Hij haalde het voor Lieven Deschamps (B4) en Tim Blanckaert (B4).
Ook een grote poule van acht spelers bij de heren 50+. Bernard Lemal (B4, Hurricane) kon zijn goede vorm verzilveren met een gouden medaille. Hij verloor geen enkele wedstrijd. De strijd voor de andere podiumplaatsen was bijzonder spannend: Ronny Stevens, Michel Mentens en Kris Ost maakten met vijf overwinningen elk aanspraak op het podium. Uiteindelijk was het Kris Ost die als enige B6 van het podium viel. Hendrik De Clercq (C6) kon het Hurricanefeestje niet compleet maken en eindigde op de vijfde plaats.
Maar in de reeks heren 60+ kon Hurricane wel vieren: Daniël Devos (C2) schoot de hoofdvogel af. Erwin Dezeure (D0) en Vincent Gheysens (D0) mochten mee het podium op. Maar de honger van Hurricane was nog niet gestild. Bij de 65-plussers greep Michel Berger (C4) de titel.
Het werd een felle titelstrijd bij de 70-plussers. Verschillende spelers eindigden met evenveel overwinningen. Mooi om te zien dat er ook op die leeftijd nog heel hoog niveau gehaald kan worden. Jacques Ingelbrecht (D2, Zandvoorde) was uiteindelijk de beste bij de 70+. William Schittekat (C4) moest vrede nemen met een tweede plaats. Jean-Pierre Vandemaele (D6) legde na een knap tornooi beslag op de derde plaats. Bij de 75+ nam Willy Artels (Merelbeke) het goud mee naar huis. Eén deelnemer bij de heren 85+: Jef Janssens (E4, Nodo Ekeren). De 94-jarige(!) Nodospeler speelde enkele wedstrijden tegen de 75-plussers en mocht daarna zijn gouden medaille bij de 85+ in ontvangst nemen. Veel respect voor Jef en alle andere mooie prestaties op dit Vlaams kampioenschap veteranen.

Oost-Vlaanderen weer aan het feest
Voor de provincies was het natuurlijk nog uitkijken wie de Trofee Roger Toussein ging winnen. Vlaams-Brabant kwam met drie titels aardig in de buurt van de eerste plaats, maar het was toch opnieuw Oost-Vlaanderen (zes titels) dat de beker in ontvangst mocht nemen. Ondanks twee titels strandde Antwerpen pas op de derde plaats. Gefeliciteerd Oost-Vlaanderen!!

De gedetailleerde uitslagen van dit Vlaams kampioenschap veteranen kan u hieronder in de bijlages terugvinden.

Aftermovie

Meer info: 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN