Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WK Juniores

Het WK juniores gaat dit jaar door in Tunesië (4-11 december). De Belgen (Adrien Rassenfosse, Lilou Massart, Sara Devos, Alessi Massart en Tom Closset) hopen alvast een goed figuur te slaan. Voor de VTTL zullen Tom Closset en Sara Devos in actie komen. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste resultaten.

Enkelspel

Adrien Rassenfosse is met veel ambitie aan het enkeltornooi bij de U19 gestart. In de Round of 32 kon hij meteen een overwinning binnenhalen tegen de Egyptenaar Marwan Gamal. Angel Naranjo (Puerto Rico) was ook geen partij voor de Waal in de 1/8ste finale. Een mooie kwartfinale tegen de Chinees Chen Yuanyu stond op het programma. Adrien speelde uitstekend en kon de Chinees bijna tot de belle dwingen. Jammer genoeg verloor hij nog nipt de zesde set en ging op die manier ook de wedstrijd verloren. Desondanks mag Rassenfosse tevreden terugblikken op het enkeltornooi. 
Voor Sara Devos was dit WK bij de U19 vooral een goede leerschool. Erbij zijn was al een mooie verwezenlijking. In de Round of 32 was Devos niet opgewassen tegen Chen Chi-Shiuan uit Chinees Taipei. Ook voor Lilou Massart zit het enkeltornooi erop. Ze kon de 1/8ste finale wel bereiken bij de U15, maar daarin toonde de Chinese Yan Yutong zich een maatje te sterk.

Dubbelspel

Adrien Rassenfosse is samen met zijn Japanse partner Ayate Suzuki aan een schitterend tornooi bezig. Na twee overwinningen staat het duo in de halve finale. Een medaille is dus al verzekerd. Vrijdagavond (18u45) nam het Belgisch-Japanse duo het op tegen de Fransen Félix Lebrun en Thibault Poret. Het werd een thriller van formaat. Elke set was enorm spannend en beide paren konden twee sets winnen. Een belle was de logische apotheose. Opnieuw was er weinig afscheiding, maar er kwamen enkele kansen en Rassenfosse en Suzuki grepen die met beide handen. Het werd 11-9! Op naar de finale. Natuurlijk moesten ze het in de finale opnemen tegen een Chinees duo. Chen en Lin waren door het tornooi geraasd en hadden in de finale ook weinig moeite met Rassenfosse en Suzuki. Maar wat een prestatie, die zilveren medaille mag gekoesterd worden.
Lilou Massart vormde een duo met Maria Berzosa (Spanje). Ze troffen meteen de Chinezen Yan Yutong en Xiang Junlin. Een zware dobber, maar het werd een zeer spannende wedstrijd. Lilou en Maria moesten uiteindelijk pas na vijf sets het hoofd buigen.

Gemengd dubbelspel

Lilou Massart werd samen met de Bulgaar Yoan Velichkov meteen uitgeschakeld. Wonglakhon (Thailand) en Essid (Tunesië) waren een maatje te groot in de Round of 32. Adrien Rassenfosse en Annett Kaufmann konden de Round of 32 wel overleven, maar botsten dan op de Chinezen Man en Shidong. 

Teams

De Belgische mannenploeg kwam in actie bij de U19. In de 1/8ste finale wachtte met Roemenië meteen een zware klepper. Closset en co. moesten alles uit de kast halen. Jammer genoeg bleken de Roemenen een maatje te groot. Adrien Rassenfosse, Alessi Massart en Tom Closset konden geen overwinning pakken. Op naar het enkelspel, waar ook Sara Devos de arena zal betreden!

Speler(s): 
Sara Devos
Tom Closset
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
zondag, 4 december, 2022 tot zondag, 11 december, 2022
Plaats: 
Tunis

 


LOGO SPORT VLAANDEREN