Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Tunis 2021

Tom en Matt Closset kwamen met verschillende ambities naar Tunis. Tom zou proberen om mee te strijden voor het podium, Matt zou ervaring moeten opdoen tijdens zijn eerste WTT-tornooi. Uiteindelijk behaalde Tom een zilveren medaille in het U17-circuit met enkele erg sterke overwinningen terwijl Matt een bronzen medaille in de wacht kon slepen. Uiteindelijk werd het een succesvol tornooi in Tunesië met 5 Belgische medailles. 

17 september 2021

Groepsfase:
Tom Closset speelt zijn groepswedstrijden in het U17-circuit tegen de Indiër Shankhadip Das en thuisspeler Firas Chaieb. Tom won beide wedstrijden. De eerste nipt met 3-2, de tweede moeiteloos met 3-0. 
Matt Closset speelt in het U13-circuit. Hij lootte de Indiër Sriram Sivam, de Qatarees Rawad Alnaser en thuisspeler Ahmed Saidi. Matt verloor zijn eerste twee wedstrijden met 0-3. Zijn laatste wedstrijd kon hij wel met 3-0 winnen, maar dat bleek onvoldoende. De kop is er af voor Matt Closset. 
Ook Louis Laffineur is actief in het U17-circuit. Hij komt uit tegen de Indiër Ankur Bhattacharjee en thuisspeler Youssef Abid. De eerste wedstrijd werd met 1-3 verloren, de tweede met 3-1 gewonnen. 

Knock-out fase 1:
Tom Closset
en Louis Laffineur zijn vrijgesteld voor de eerste knock-out fase. 

8ste finales:
Tom Closset
lootte de Egyptenaar Wael en kon hem makkelijk uitschakelen met 3-0. 
Louis Laffineur kwam uit tegen de Indiër Jain en verloor met 2-3 waardoor zijn U17-circuit erop zit. 

Kwartfinales:
Tom Closset
mag de kwartfinale aanvatten tegen de Jemeniet Gubran. Tom start de wedstrijd goed en kon zich sterk doorzetten waardoor opnieuw een makkelijke 3-0 overwinning genoteerd mocht worden. Morgenavond komt hij opnieuw in actie in de halve finale. 

18 september 2021

Groepsfase:
Tom Closset
zit in een groep met de Indiër Das en de Tunesiër Chaieb voor het U15-circuit. Hij won beide wedstrijden (3-0 en 3-2). 
Matt Closset zal aanvatten in het U11-circuit tegen de Libanees Abi Nader, de Tunesiër Mechergui en de Tunesiër Dridi. Hij won twee wedstrijden met 3-0 en één wedstrijd met 3-2. 
Louis Laffineur komt de Algerijn Azzala en de Tunesiër Ameur tegen in het U19-circuit. Hij won beide wedstrijden met 3-0. 
Adrien Rassenfosse heeft de Tunesiër Abid en de Indiër Balusuri geloot in het U19-circuit. Hij won met 3-0 en 3-2

Halve finales:
Tom Closset
moet voorbij de Indiër Bhattacharjee voor een plekje in de finale. In een erg gelijklopende wedstrijd kwam het neer op de kleinste details. Tom haalde de wedstrijd met 3-2 binnen, maar moest daarbij tot het uiterste gaan. 

Finale:
Tom Closset
behaalt een welverdiende medaille. Zilver of goud? Voor een gouden medaille moest hij voorbij de Indiër Jain. Tom begon erg sterk en kon de eerste wedstrijd met 11-7 binnenhalen. In set 2 en 3 versnelde de Indiër waardoor Tom geen aanspraak kon maken op beide sets. Ze werden allebei met 4-11 verloren. Set 4 ging gelijk op, maar uiteindelijk kon de Indiër de laatste set nipt winnen met 13-15. Goud voor de Indiër, maar een mooie zilveren medaille voor Tom Closset. Een resultaat waar hij erg trots op mag zijn. 

19 september 2021

Kwartfinale:
Tom Closset
verliest nipt met 2-3 van de Indiër Pradhivadhi Bhayankaram. De eerste set werd binnengehaald met 14-12, maar de volgende gingen naar Indiër met 4-11 en 6-11. Tom kon de 4de set nog binnenhalen met 11-7, maar de laatste en beslissende set werd verloren met 6-11. 
Matt Closset is nipt sterker dan de Tunesiër Jmaiel. Hij wint de wedstrijd met 3-1. De eerste twee sets haalt hij binnen met 11-7 en 11-8. De derde set ging nipt naar de thuisspeler met 9-11, maar in de 4de set kon Matt zich plaatsen voor de halve finale. De laatste set werd 11-7. 
Louis Laffineur wint zijn kwartfinale met 3-0 tegen de Indiër Malik.
Adrien Rassenfosse wint met 3-1 tegen de Tunesiër Ben Attia. 

Halve finale:
Matt Closset
speelt opnieuw tegen een Tunesische thuisspeler. Hij start perfect aan de wedstrijd en wint de eerste set met 11-9. De tweede set ging naar de Tunesiër met 9-11. Het verschil tussen beide spelers bleef erg klein, maar de thuisspeler kon de finaleplek uiteindelijk veiligstellen met 2x een 9-11 setwinst. De 1-3 nederlaag was jammer voor Matt, maar hij kan een bronzen medaille behalen in zijn eerste WTT Youth Contender. Een erg knap resultaat!
Louis Laffineur kon met 3-1 winnen van de Indiër Jain en plaatst zich zo voor de finale. Tegen de andere Belg Adrien Rassenfosse? 
Adrien Rassenfosse ging vlot voorbij een andere Indiër (Patil) met 3-0. Geen Indische finale in et U19-circuit, maar wel een Belgische! 

Finale:
Het beloofde een erg spannende finale te worden tussen beide landgenoten. De eerste set ging naar Rassenfosse met 11-8. De tweede naar Laffineur met 11-13. De derde en vierde set werden opnieuw gelijk verdeeld. De derde ging naar Rassenfosse (11-8), de vierde ging naar Laffineur (11-13). Een vijfde en beslissende set moest beslissen over zilver en goud. Daarin bleek Rassenfosse sterker dan Laffineur (11-6). Een schitterende finale van onze landgenoten.  

Dames
Lilou Massart was ook actief in het damestornooi (15 tot 17 september). In het U17-circuit behaalden ze de eerste knockout-fase. 
In het U15-circuit was Lilou meer succesvol. Ze behaalde de halve finale, maar verloor deze met 1-3 tegen Vartikar.

 

Voorbeschouwing:
Tom Closset zal proberen om mee te strijden voor het podium. Daarnaast wil hij een maximum aan punten behalen om zich te kwalificeren voor het WK in december. 
Matt Closset zal deelnemen aan zijn allereerste WTT Youth tornooi. Voor Matt is het belangrijk om zoveel mogelijk ervaring op te doen in Tunis. 

5 gouden medailles voor onze landgenoten in Tunesië. 
1x Goud
2x Zilver
2x Brons

Nabeschouwing:
Tom Closset
was erg sterk in het U17-circuit met een onverhoopte zilveren medaille en enkele erg sterke overwinningen. Na een zware U17-dag, werd het moeilijker om zich door te zetten in het U15-circuit. Hij verliest in de kwartfinale van een Indiër met een atypisch spel (en met noppen). 
Matt Closset is knap gestart op zijn eerste tornooi. Matt stond erg dicht bij een finaleplek, maar verloor nipt in de halve finale. 

Speler(s): 
Matt Closset
Tom Closset
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
maandag, 13 september, 2021 tot zondag, 19 september, 2021
Plaats: 
Tunis